CHP’li Demirçalı: Kadın Cinayetleri Neden önlenemiyor?

CHP’li Demirçalı: Kadın Cinayetleri Neden önlenemiyor?
27 Ağustos 2014 14:00

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Türkiye’de kadın cinayetlerinin Kabul edilemez hal aldığına dikkat çekti.

 

Elazığ’da son 6 ayda 63 kadına şiddet uygulandığını belirten Demirçalı,Sosyal Politikalar ve Aile Bakanı Ayşenur İslam’a, “Elazığ’da yaşam hakkı ihlal edilen kadınların sığınabileceği sığınma evi sayısı kaçtır?” diye sordu.

 

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Türkiye’de kadın cinayetlerinin kabul edilemez bir hal aldığını ifade etti.

 

Demirçalı, Sosyal Politikalar ve Aile Bakanı Ayşenur İslam tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanuna rağmen, Türkiye’nin kadın cinayetleri gerçeği giderek vahimleşmekte, kabul edilemez bir hal almaktadır. 2014’ün sadece ilk yedi ayında en az 150 kadın cinayete kurban gitmiştir. Bu kadınlardan yaklaşık 25’inin devlet koruması altındayken öldürülmesi insan hayatına verilen önemin kanıtı niteliğindedir.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan kadına yönelik şiddet haritası, Elazığ ilinde de kadın hayatının korunmasına yönelik önlemlerin son derece yetersiz kaldığına işaret etmektedir. Bakanlık tarafından hazırlanan verilere göre sadece 2013 yılında Elazığ özelinde 63 kadına yönelik şiddet olayı kayıtlara geçmiştir.“ dedi.

 

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, kadınların yaşam hakkının korunmasına yönelik Sosyal Politikalar ve Aile Bakanı Ayşenur İslam’ın yazılı yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

“2014’ün ilk yedi ayında Elazığ’da kadına yönelik kaç şiddet olayı gerçekleşmiştir?

Elazığ özelinde koruma talep eden kadın sayısı kaçtır?

Elazığ özelinde koruma altına alınması rağmen cinayet kurban olan kadın sayısı kaçtır?

Elazığ özelinde yaşam hakkı ihlal edilen bu kadınların sığınabileceği sığınma evi sayısı kaçtır?

Bu sığınma evleri tarafınızdan ne sıklıkla denetlenmektedir?

Elazığ özelinde, kadına yönelik şiddet mağduru kaç kadına tarafınızdan hukuki destek sağlanmaktadır?”