CHP’li Arık iş cinayetlerine dikkat çekti! ‘Zihniyet bu olunca ölüm kaçınılmaz oluyor’

CHP’li Arık iş cinayetlerine dikkat çekti! ‘Zihniyet bu olunca ölüm kaçınılmaz oluyor’
19 Ekim 2022 10:04

Türkiye’nin iş kazalarında dünya birincisi olduğunu belirten CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Enerji Bakanı da 41 madencimiz şehit olmuş ‘Hiçbir kusurumuz yok.’ diyor, sorumluluğu üzerine almıyor; utanmasa patlamadan da şehit olan madencileri suçlayacak. AKP adına konuşan milletvekili de cenazeleri nasıl çıkardıklarını, yaralı madencileri nasıl hastanelere taşıdıklarını anlatıyor. İşte zihniyet bu olunca ölüm de kaçınılmaz oluyor, adı da “kader” oluyor, Türkiye iş cinayetinde dünya 1’incisi oluyor.” diye konuştu.

 
Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’de yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi: “Bartın Amasra ilçemizde kömür madeninde meydana gelen patlamada şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralı madencilerimize acil şifalar diliyorum.

 
Yirmi yıldır her başarısızlığını, her beceriksizliğini, her yanlışını dış güçlere bağlayan bu iktidar, patlamayı da kadere bağlıyor; ‘Bunlar her zaman olacaktır, bilesiniz.’ diyor yani “Soruşturmaya moruşturmaya gerek yok, kaderleri böyleymiş.” diyor. Meclise bilgi veren Enerji Bakanı da 41 madencimiz şehit olmuş ‘Hiçbir kusurumuz yok.’ diyor, sorumluluğu üzerine almıyor; utanmasa patlamadan da şehit olan madencileri suçlayacak. AKP adına konuşan milletvekili de cenazeleri nasıl çıkardıklarını, yaralı madencileri nasıl hastanelere taşıdıklarını anlatıyor. İşte zihniyet bu olunca ölüm de kaçınılmaz oluyor, adı da “kader” oluyor, Türkiye iş cinayetinde dünya 1’incisi oluyor.”