CHP'li Acar: 'AOÇ alanından yer istemek TBMM'ye yakışmaz'

CHP'li Acar: 'AOÇ alanından yer istemek TBMM'ye yakışmaz'
18 Şubat 2013 09:33

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, TBMM’nin AOÇ alanı içinde kalan bira fabrikası binasına talip olmasına tepki göstererek, “Bira fabrikası Atatürk Orman Çiftliği içinde bir alandadır. Bu nedenle de AOÇ’den yer istemek TBMM’ye yakışmaz” dedi.

 

 

 

CHP’li Acar’ın, TBMM’nin AOÇ alanındaki girişimleri ile ilgili soru önergesini, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam yanıtladı. TBMM Başkanlığı’nın AOÇ’ye ait herhangi bir araziye dair hiçbir tahsis talebinin bulunmadığını savunan Sağlam, “Tütün, Tütün Mamülleri Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.’ye ait ve özelleştirme kapsamında bulunan tamamı 91 bin 195 metrekare alana sahip olan Ankara İli Yenimahalle İlçesi  içerisinde kalan yaklaşık 46 bin metrekare alanın tahsisi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na 19.04.2012 tarih ve 6225 sayılı yazımızla müracaat edilmiştir. Başvuru henüz sonuçlanmamıştır” dedi.

 

 

 

 

Söz konusu alanda kamusal ihtiyaçlara yönelik olarak eğitim, arşiv ve kongre merkezi yapılmasının planlandığını kaydeden Sağlam, “Söz konusu proje için 2013 yılı bütçesinden 20 milyon TL ödenek ayrılmıştır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

AOÇ HEDEFTE

 

 

Başkanvekili Sağlam’ın yanıtını değerlendiren Acar, “Atatürk Orman Çiftliği, son dönemde en ağır betonlaşma tehdidiyle karşı karşıyadır. AKP, AOÇ’yi hedef yapmıştır. Alanı giderek daraltılan AOÇ’ye, yeni başbakanlıktan sonra şimdi de TBMM arşiv ve kongre binası yapmak istiyor. TBMM’nin savunması da bir garip. TBMM AOÇ’den değil, Özelleştirme İdaresi’nden yer istemiş. İstenilen yer AOÇ’nin içindeki bir alan değil midir? Bu yer Türkiye’nin ilk bira fabrikası değil midir? TBMM’nin, AOÇ arazisinin,  Büyük Atatürk’ün bağışı doğrultusunda korunması için çaba göstermek yerine, bu alanı betonlaştırmaya dönük adımlar atması kabul edilebilir değildir” dedi.