CHP’de skandal devam ediyor! DİZAYNCI Gürsel Erol adaylardan, İzmir Buca’da 4.5 milyon, Çiğli’de 4 milyon TL mi aldı?

CHP’de skandal devam ediyor! DİZAYNCI Gürsel Erol adaylardan, İzmir Buca’da 4.5 milyon, Çiğli’de 4 milyon TL mi aldı?
12 Şubat 2014 09:19

Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından birbiri ardına patlak veren iddialar adaylıkları şaibeli hale getirdi.

 

Genel Başkan’a çok yakın bir isim ile İzmir’den bir belediye başkanı arasında geçen bir telefon görüşmesi “skandal” niteliğinde sayılacak iddiaları içeriyor. İddiaya göre, Genel Başkan’a çok yakın bir isim olan Gürsel Erol, Merkez Yönetim Kurulu’ndan PM toplantısına geçilirken Genel Başkan ile bir görüşme yapıyor. Bu görüşme sonrasında önemli bir İzmir ilçesinin adayı değişiyor.

 

0101

 

4.5 MİLYON LİRA ALDILAR

 

İzmir’e aktarılan iddiaya göre, Gürsel Erol’un Parti Meclisi’ne önerilen adayın olmaması, bir başka ismin o ilçeye atanması konusundaki görüşmede başarı sağlıyor. İddiaya göre Genel Başkan o görüşmenin ardından Parti Meclisi’ne önereceği ismi değiştiriyor.

 

Adaylıkların açıklanmasının ardından, aday yapılmayan belediye başkanı ile Genel Merkez’den bir ismin yaptığı telefon görüşmelerinde bu skandal iddia gündeme getiriliyor. Aylardır İzmir’e gelip giden ve Genel Başkan danışmanı olduğunu resmi bir görevi olmamasına karşın belirterek görüşmeler yapan Gürsel Erol’un bazı üst yöneticiler ile birlikte hareket ettiğini de söyleyen Genel Merkez’den bu isim, rüşvet alındığı konusunda da ısrarlı sözler sarf ediyor.

 

HALK TV’DE ÖNCEDEN İLAN EDİLDİ

 

Öte yandan CHP’de adaylıkların görüşüldüğü sırada Halk TV’de yapılan ve 3 gazetecinin katıldığı programda henüz resmi olmamasına karşın kimin aday olacağı açıklamaları dikkat çekti. PM’nin onayından geçecek isimler tek tek açıklanırken, hiç tanınmamış bazı aday adaylarının CHP’de yeni dönem aday olacağı önceden ilan edildi.

 

Bu açıklamalar, açıklanacak adayların çok önceden kurgulandığı izlenimini verirken, Genel Başkan’ın bir grup isim tarafından yanıltıldığı iddiaları da gündeme geldi.

 

İzmir’deki bazı belediye başkanları bu gelişmelerin ardından yoğun bir temas başlatırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’e yönelik tepkiler de büyüyor.

 

4 MİLYON LİRA DA ÇİĞLİ’DEN

 

Ege’nin Sesi tarafından yayınlanan ve İzmir gündemine bomba gibi düşen ‘CHP’de Skandal İddia’ haberinin ardından ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Buca ilçesi için 4,5 milyon lira alınarak adayının son dakikada değiştiğine ilişkin iddianın ardından bir skandal iddia da Çiğli ilçesi için öne sürüldü.

 

İddialara göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Gürsel Erol’un Çiğli ilçesinin aday belirleme sürecine de müdahalede bulunduğu ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre; süreç içerisinde bazı ilçeler için görüşmeler yapıldığı ve Çiğli ilçesi için 4 milyon lira alındığı iddia edildi.

 

Diğer taraftan ortaya atılan iddiaya göre; Erol’un Çiğli için görüşmelerini İzmir’de bir otelde yaptığı, CHP İl Başkanı Ali Engin’in de bu gelişmelerden haberdar olduğu ve İzmir’de gerçekleşen bu görüşmelerin ardından söz konusu paranın da bir aracı tarafından teslim alındığı iddia ediliyor.

 

CHP için ortaya atılan bu skandal iddiaların ise kentte merak uyandırdığı ve parti içinde büyük tepkiye yol açtığı da gelen bilgiler arasında.

 

KRİTİK ZİRVEYİ BİRLİKTE TAKİP ETMİŞLER

 

Öte yandan Gürsel Erol ile ilgili iddiaların yayınlanmasının ardından, Pazar gün gerçekleşen kritik zirveye ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı.

 

9 Şubat günü saat 16.30 sıralarında başlayarak yeni günün ilk saatlerine kadar süren CHP PM’den çıkan kararlar kentte büyük yankı uyandırdı. İzmir listesinden birçok ilçe için sürpriz adaylar çıkarken, kulislerde de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile tanınan Gürsel Erol’a ilişkin skandal iddialar dile getirilmeye başlandı.

 

Edinilen bilgiye göre kritik PM öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in CHP’nin kara kutusu olarak bilinen Gürsel Erol’un Ankara Çankaya’daki ofisinde MYK öncesinde bir araya geldiği iddia edildi. Kulislerde Erol’un ofisinin Başkan Kocaoğlu ve ekibi tarafından karargah olarak belirlendiği ve kritik zirveyi birlikte takip ettiği öne sürüldü.

 

Kaynak: Ege’nin Sesi