CHP Trabzon adayı Saral: Çaya hak ettiği değeri vereceğiz!

CHP Trabzon adayı Saral: Çaya hak ettiği değeri vereceğiz!
23 Mart 2024 12:29

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, memleketi Of’ta büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

 

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, seçim çalışmalarına Of’ta devam etti. Esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapan Saral, gördüğü yoğun ilgiden memnun kalırken, memleketinden de tam destek aldı. Buradaki ziyaretlerinde kendisine Of Belediye Başkan adayı Halil Saral, il ve ilçe yönetimi eşlik etti. Hasan Süha Saral yaptığı konuşmada “Of’un sorunlarını biliyorum. Sizler dertlerinizi anlatıyorsunuz, hep birlikte çözümler üretiyoruz. Desteğiniz sayesinde bunların hepsini teker teker çözeceğiz.” diyerek devam etti, “Of’tan Beşikdüzü’ne kadar çay tarımının yapıldığı yerlerde, ‘Türk Çay Değer Zincirinin İhracat Odaklı Organik ve Sürdürülebilir Dönüşümü Projesi’nin’ hayata geçirilmesi, organik siyah çay üretilmesi ve gerekli eğitimin verilmesi dahil olmak üzere destekler sağlanacak. Yerli elektrikli çay toplama makinesi gibi konularda da çalışmalar desteklenecek. Çaya hak ettiği değeri vereceğiz.” dedi.

 

 

SUYU UCUZLATACAĞIZ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral yeşil bir kent olmanın önemine vurgu yaparak, doğaya ve çevreye saygı duymak gerektiğini hatırlattı ve, “Suyu bu kadar zengin bir kentte yaşıyoruz. Gökten yağmur olarak yağıyor, yer altından nehirler olarak çıkıp, denize kavuşuyor. Maviyle yeşilin buluştuğu bir yer Trabzon. Ancak Türkiye’de neredeyse en pahalı içme suyunu, şehir olarak biz içiyoruz. Denizlerimiz, akarsularımız ne yazık ki kirleniyor. Çünkü dağınık kentleşme, dağınık yerleşme; altyapı ve kanalizasyon sorunlarını da beraberinde getiriyor. Sonucunda akarsularımız, atık kontrolü yapılmadığı için kirleniyor. Temiz içme suyu bulmakta zorlanıyoruz, daha da zorlanacağız. Buna bir de küresel ısınmayı ve etkilerini kattığımızda durum daha da kötü bir sonuca gidiyor. Çevre bizim için yaşamsal olarak çok önemli, daha da önemlisi çocuklarımızdan, geleceğimizden ödünç aldığımızı biliyoruz ve koruyarak onlara daha iyi bir şekilde devretmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bunu da dilimiz döndüğünce anlatacağız. Alacak olduğumuz tedbirlerle suyu ucuzlatacağız. İnsani su kullanım hakkını, mutlaka sağlayacağız. İsrafı engelleyeceğiz, verimliliği artırmak suretiyle daha ucuz ve temiz su kullanır hale geleceğiz.” dedi.