Chat arkadaşlığı deyip de geçmeyin, ne yararları varmış!

Chat arkadaşlığı deyip de geçmeyin, ne yararları varmış!
26 Ekim 2018 10:48

İletişim kurmak insanoğlunun sahip olduğu en büyük yetenektir denilebilir. Aileden başlar, arkadaş çevresinde devam eder, günlük yaşamda da gerek sohbet için gerekse mecburi olarak bir şekilde birileriyle iletişim kurma zorunluluğu doğar. Elbette ki birçok insan bu konuda günlük hayatta gördüğü insanları tercih eder. Ancak günümüzde internetin yaygınlaşması ile birlikte online ortam üzerinde geliştirilen iletişim olanakları da insanların tercihi oluyor. Özellikle chat siteleri insanları bir araya getirerek farklı bir iletişim ortamı yaratıyor.

 

 

Dünyanın bir ucundan  öbür ucuna birbirini tanımayan yüzlerce, hatta binlerce online kullanıcı bir platform üzerinde buluşturularak yazılı ya da görüntülü chat ortamı sunuluyor. İnsanların birbirini hiç tanımadan ya da görmeden de sohbet edebildiğine tanık oluyoruz. Peki chat yapmanın yararları nelerdir? Gelin hep birlikte online yazışmanın faydalarına değinelim;

 

  • Chat yapmak kişiyi yalnızlık hissinden kurtarıyor. Unutmayalım ki her insanın arkadaşı ya da çevresi var diye bir şart yok. Günümüzde yalnızlık hissi çeken, arkadaş bulamayan ya da içe kapanık yapısı nedeniyle hayatta yalnızlık çeken birçok insan var. Chat ortamları sayesinde birileriyle yazışmak insanların yalnızlık derdine çare oluyor.
  • En önemli faydanın özgüven eksikliğini ortadan kaldırması olduğunu söyleyebiliriz. Günümüz koşullarında insanların gerek dış görünüm, gerekse sosyal ya da kültürel farklardan dolayı özgüven eksikliği yaşadığı aşikar bir durum. Çok iyi biliriz ki kilolu bireylerin çoğu çevrenin olumsuz eleştirileri ya da bakış tarzı nedeniyle eve kapanma, kimseyle sohbet etmeme ya da kendine güven eksikliği nedeniyle kimse ile konuşmak istememe duygusu oluşmaktadır. Chat ortamlarında bu bireyleri kimse görmediği için rahatça sohbet edebilmekte, kendine daha da güvenli bir şekilde yazışarak dert ortağı bulabilmektedir. Bu insanlar günümüz koşullarında en ufak örnek aslında. Sohbet odaları kendinde duyduğu eksiklik ile tercih eden milyonlarca insan örneği var.
  • Chat yaparken sosyalleşme ve arkadaşlık ortamını geliştirme fırsatı bulabilme de bir avantaj sağlıyor. Yüzlerce, binlerce insanı bir araya getiren bu ortamlarda her insan kafa yapısına uygun kullanıcılar bularak sohbet edebilmektedir. Kendine uygun arkadaş ortamı kuran insanlar buralarda kurduğu arkadaşlıkları sosyal yaşama da taşıyarak daha samimi ve kalıcı arkadaşlıklara imza atabilmektedir.