Çelikten İstanbul 2020 açıklaması

Çelikten İstanbul 2020 açıklaması
26 Mart 2013 13:39

Kültür Ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenlemeye aday olan İstanbul’da incelemelerde bulunan Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’na bugün yaptığı sunumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

 

NAPOLYON’UN SÖZÜNÜ HATIRLATTI


Çelik, “Napolyon’un ‘Eğer Dünya tek bir ülke olsaydı, Başkenti İstanbul olurdu’ sözünü sonuna kadar hak eden bir şehirdir İstanbul. Biz İstanbul’un olimpiyat şehri olması için hazır olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

“Olimpiyatları İstanbul’a aldığımız zaman burada geçirdiğiniz zamanın ve farklı mekanları görme imkanınız olacak. Neden İstanbul’a istiyoruz 2020 Olimpiyatlarını ? Bu sorunun cevabı olarak bir çok neden sayabiliriz. Bu nedenler de İstanbul’un olimpiyatları neden hak ettiğini gösteriyor. Türkiye Dünya’da hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir çok boyutluluğa sahiptir. Her ülke birkaç stratejik boyut sahipken Türkiye çok daha fazla stratejik boyuta sahiptir.

 

 

 

 

 

Türkiye bir islam ülkesidir, aynı zamanda bir batı ülkesidir. Türkiye bir Balkan ülkesidir aynı zamanda bir kafkas ülkesidir. Türkiye bir Asya ve Ortadoğu ülkesidir aynı zamanda bir Avrupa ülkesidir. Aynı zamanda Türkiye bir Akdeniz ve Karadeniz ülkesidir. Türkiye güçlü demokrasiye sahip, laiklikle yönetilen tek islam ülkesidir. İstanbul’da olimpiyatların gerçekleşmesi ilk kez bir islam ülkesinde olimpiyatların gerçekleşmesi anlamına gelmektedir.

 

 

 

 

Ayrıca olimpiyatlar ilk kez Avrupa’yı ve Asya’yı birleştiren bir şehirde düzenlenmiş olacaktır. Sokaklarımızda gezdiği zaman caminin, kilisenin ve sinagogun yan yana olduğunu göreceksiniz. Napolyo’nun ‘Eğer Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu’ sözünü sonuna kadar hak eden bir şehirdir İstanbul. Bugün itibari ile İstanbul’da talep edilen konaklama ihtiyacını büyük oranda karşılaşmış durumdayız. Biz İstanbul’un olimpiyat şehri olması için hazır olduğunu ifade etmek istiyorum.”