Bekir Bozdağ Kastamonu’da açıklamalarda bulundu

Bekir Bozdağ Kastamonu’da açıklamalarda bulundu
17 Ağustos 2013 15:33

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenlerinde kendisine yapılan saldırılarla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayı kınamamasını üzüntüyle karşıladığını söyledi.

 

 

Bozdağ, “Yapılan saldırı sadece benim şahsıma değil, milletin iradesine, demokrasiye ve hükümetimize yapılmıştır. Bu saldırıyı hukuktan, demokrasiden yana olanların kınaması ve saldırgana karşı tavır takınması lazım. Böyle bir konuda siyasi rekabet olmaz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 16’ncı Tosya Kültür ve Pirinç Festivali kapsamında düzenlenen güreş müsabakalarını izlemek için Tosya’ya geldi. D-100 karayolunda dinlenme tesislerinde ilçe yetkililerince karşılanan Bozdağ, buradan Tosya Belediye’sine geçerek Belediye Başkanı Kazım Şahin’den ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerinde uğradığı saldırı girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Bozdağ, yaşanan olayı “Hacı Bektaş’ı sevenlere” mal etmenin yanlış olduğunu vurgulayarak, “Kendisini Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’ne yakın gösterip de ideolojik olarak yaklaşanlar var. Kendi iflas etmiş sol ideolojilerini Hacı Bektaş-ı Veli’nin felsefesi olarak lanse etmek isteyen çevreler de var. Bunu en iyi Hacı Bektaş-ı Veli’nin can dostları bilmektedir” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NE OLAYI ANLATTIM, KINAMADI

Olayın nasıl yaşandığıyla ilgili detayları da anlatan Bozdağ, “Konuşmamı bitirdikten sonra kürsüden inerken orada ‘neden buraya geldin’ diye bir ses duydum. ‘O sese doğru kafamı çevireyim’ derken bir yumruk geldi. Bazı başka hareketler oldu. Korumalar ayırdı” dedi.

Bozdağ, etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yan yana oturduklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hadiseyi ben Kılıçdaroğlu’na anlattım. Sayın Kılıçdaroğlu, konuşmasında bu saldırıyı dile getirmedi. Saldırıyı kınayan yaklaşımın içinde olmadı. Ben beklerdim ki suç hali olan bir durum var, bir kişi Hacı Bektaş-ı Veli’nin ruhunu incitecek biçimde fiili saldırı yapıyor, bir bakanı darbediyor ve suçüstü yakalanıyor. Böyle bir hadise karşısında ana muhalefet partisi genel başkanının oraya çıktığında bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması, eleştirmesi ve suçun karşısında tavrını net ortaya koyması lazımdı, bunu yapmadı. Ben isterdim ki sıcağı sıcağına sayın Kılıçdaroğlu buna tepki versin. Ben hatta kendisine saldırganın nereme vurduğunu da bizzat gösterdim ama yapmadı.”
NEREDEYSE ALNINDAN ÖPMEDİKLERİ KALDI

“Yapılan saldırı sadece benim şahsıma değil, milletin iradesine, demokrasiye ve hükümetimize yapılmıştır. Bu saldırıyı hukuktan, demokrasiden yana olanların kınaması ve saldırgana karşı tavır takınması lazım. Böyle bir konuda siyasi rekabet olmaz” diye konuşan Bozdağ, “Beni saldırıdan daha çok bu konu üzerindeki yaklaşımlar üzmüştür” dedi.

Kendisini veya AK Parti’yi sevmeyenlerin olabileceğine dikkati çeken Bozdağ, “Bir suç olduğunda, yasalar tasvip etmediği fiil olduğunda, bu da herhangi ispata hacet duyulmayacak derecede açık, net, herkesin gözü önünde cereyan ettiğinde vicdan terazisi doğru tartan herkesin alacağı saf bellidir. Ama CHP Genel Başkan Yardımcıları büyük bir şefkat gösterdiler saldırgana, adeta okşadılar, neredeyse alnından öpmedikleri kaldı. Orada o kadar insan olmasa ‘belki beni de suçlarlar mı?’ diye endişe etmeye başladım” diye konuştu.