Bahçeli, AKP’ye 15-20 vekil kaybettirdi!

Bahçeli, AKP’ye 15-20 vekil kaybettirdi!
10 Nisan 2023 13:10

Siyasi partiler ve ittifaklar aday listelerini son gün olan Pazar günü YSK’ya teslim etti. Öncesinde listeler hazırlanırken ittifaklar arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Ancak AKP ile MHP arasında yaşanan liste krizi bir türlü çözülemedi ve her iki parti de seçimlere kendi listeleri ile girdi. Ancak MHP’nin listesinin AKP’nin oylarında ciddi bir gerilemeye yol açacağı öne sürüldü.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçimlere az bir zaman kaldı. 14 Mayıs seçimlerine katılacak siyasi partiler, son olarak milletvekili aday listelerini tamamladı.

Partiler, aday listelerine son şeklini vererek Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdi. Yöneylem Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, MHP’nin ortak listeye yanaşmamasının AKP’nin oylarında gerilemeye yol açabileceğini söyledi.

Kömürcü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs seçimlerinde çıkaracağı vekil sayısını yorumladı.

 

Ayrı listelerin Cumhur İttifakı’na milletvekili kaybettireceğini söyleyen Kömürcü, “Listelerin seçim sonucuna etki edecek en önemli gelişmesi AKP ile MHP’nin ayrı listeler vermiş olması. Ortak listeye yönelmemiş olmaları Cumhur İttifakı’na çıkarabileceğinden 15-20 vekil daha az çıkarttıracak gibi görünüyor” dedi.