Arşiv Dolapları Hakkında Bilgiler

Arşiv Dolapları Hakkında Bilgiler
8 Mayıs 2022 21:21

Çok sayıda metal dolap modeli bulunmaktadır. Hem arşiv dolapları hem de soyunma dolabı kullanım alanı çok geniş ürünlerdir. Sitemiz olan rayliarsivdolaplari.com üzerinde birçok çeşit ve çeşitlere alternatif olan çözümleri de beraberinde sunmaktayız.

 

Arşiv Dolabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

-Arşiv dolabını seçerken, dolabın kullanılacağı çalışma alanın büyüklüğüne ve kullanılacak alana göre seçim yapılmalıdır.

 

-Mutlaka arşiv dolabında etiketlendirme, numaralandırma sistemi kullanılabiliyor olmalıdır.

 

-Dolap gözlerinde mutlaka raylı sistem kullanılmalıdır. Raylı sistem daha konforlu, daha düzenli kullanımı sağlar.

 

-Var olan evrakların ölçüleri açısından çok daha uygun boyutlara sahip olan dolaplar tercih edilmelidir.

 

-Dosya ve evrakların her biri sorunsuz olarak arşivlenebilmesi açısından dolaplarda elektrostatik boyalar kullanılmalıdır. Elektrostatik boyalar aynı zamanda dolapların çok uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.

 

-Dolabın tasarımı, dolabın kullanılacağı çalışma alanına uygun olmalıdır.

 

-Dolabın üretiminde DKP sac kullanılmalıdır. Dolapların daha dayanıklı olmasını sağlar.

 

Metal Arşiv Dolabı Nerelerde Kullanılır?

 

Genel olarak metal arşiv dolapları ve soyunma dolapları çok geniş kullanım yoluna sahiptir. Sundukları avantajlar, dolapların özellikleri açısından çok sayıda farklı alanda yer edinmiş olan dolaplar, aynı şekilde kullanışlı ve dayanıklı olan yapılarıyla da öne çıkmaktadır. Tertipli, düzenli, kullanışlı olan çalışma alanlarında arşiv dolapları bir tercih sebebi oluşturmaktadır. Arşiv dolapları ve soyunma dolapları kullanım alanları genel olarak şu şekildedir;

 

-Askeriye

 

-Bankalar

 

-Evler

 

-Ofisler

 

-Şirketler

 

-Fabrikalar

 

-Okullar

 

-Hastaneler

 

-Yurtlar

 

-Spor Salonları

 

Arşiv dolaplarının bu alanlarda daha çok kullanılıyor olmasının en önemli nedeni arasında güvenli, hızlı ve düzenli bir arşivleme sistemine olanak sağlamasıdır. Aynı zamanda oldukça dayanıklı olmaları, uzun yıllar boyunca kullanılabilmeleri de tercih sebebidir.

 

Arşiv Dolabı Çeşitleri

 

Arşiv dolapları tasarımları, avantajları ve renkleri ile olmakla beraber sunduğu çeşitlerle ön plana çıkmaktadır. Çok sayıda farklı çeşide sahip olan arşiv dolapları istenilen çözümlere ihtiyaç sahiplerinin ulaşmasını sağlar. Kompakt arşiv dolapları çalışma ortamlarında hem şık bir görünüm sunarken hem de güvenlikle birlikte uygun depolamayı sağlar. Arşiv dolapları çeşitleri;

 

-Tekli kompakt arşiv sistemleri

 

-İkili kompakt arşiv sistemleri

 

-Üçlü kompakt arşiv sistemleri

 

-Dörtlü kompakt arşiv sistemleri

 

-Tekli soyunma dolabı

 

-Altılı soyunma dolabı

 

-İkili soyunma dolabı

 

-L kapılı soyunma dolabı

 

-Üçlü soyunma dolabı

 

-Elektronik kilitli soyunma dolabı

 

-Dörtlü soyunma dolabı

 

-100’lük dosya dolabı

 

-130’luk dosya dolabı

 

-198’lik dosya dolabı

 

-Periyodik sergi dolabı

 

Arşiv Dolabı Avantajları

 

Özellikle evrak ve dosyaların arşivlenirken en önemli nokta; istenilen evraka, istenilen zamanda kolayca ulaşım sağlayabilmektedir. Raylı sisteme sahip olan arşiv dolapları tam olarak bu önemli ihtiyaca çözüm olarak üretilmiştir. Raylı sisteme sahip olan arşiv dolaplarında istenilen evraka hızlı ve kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Dolaplar üzerinde yer alan numaralandırma, etiketlendirme veya alfabetik sıralamaya uygun olan sistemleri ile dolaplar daha çok işlevsellik kazanmaktadır. İhtiyaca göre tercih edilecek olan dolapların yanı sıra, özel ebatlarda da dolaplar üretilebilmektedir.