AKP'li Gürkan: İsrail'in özür dilemesi dik duruşun, büyük lider olmanın başarısı

AKP'li Gürkan: İsrail'in özür dilemesi dik duruşun, büyük lider olmanın başarısı
23 Mart 2013 04:02

AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İsrail’in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle özür dilemesi ve tazminat ödeyeceğini açıklamasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı olarak niteledi. Gürkan, “Bu sayın Başbakanımızın başarısı, dik duruşun, cesaretin, gerçekten kahramanlığın, büyük lider olmanın başarısıdır” dedi.

 

 

 

Adana’da merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nce düzenlenen ‘Seyhan Kültür Günleri’ etkinliğinde konuşan Milletvekili Fatoş Gürkan, geçen hafta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün yapıldığını anımsattı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitleri rahmetle andığını belirten Gürkan, “Analarımızı, dedelerimizi, atalarımızı, şükranla anıyoruz. Allah onlardan razı olsun ki, biz bugün huzurla ülkemizde güzel bir ortamda yaşıyoruz” dedi.

 

Nevruz kutlamalarının sorunsuz yapılması ve halkı gösterdiği hassasiyet nedeniyle kutlayan Gürkan, “Türkiye’de barış, kardeşlik, birliktelik olursa, terör biterse, Türkiye bu kadar güçlendi, bir bu kadar daha güçlenir ve gelişir. Bu nedenle emek veren, hassasiyet gösteren başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere bu anlamda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ, ŞÜKRANLARINI SUNDU

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süreden beri dünyanın en önemli liderlerinden biri olarak dünyaya markasını koyduğunu anlatan Fatoş Gürkan, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakanımız İsrail’in Mavi Marmara saldırısındaki olayından sonra tüm yapılan haksızlıklara karşı meydan okudu. Ve dedi ki, ‘İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek.’ Gerçekten çok başarılı bir dış politikayla dün sabah saatlerinde İsrail saldırı nedeniyle Türkiye’den özür diledi ve tazminat ödeyeceğini kabul etti. Bu sayın Başbakanımızın başarısı, dik duruşun, cesaretin, gerçekten kahramanlığın, büyük lider olmanın başarısı. Başta Başbakanımıza ve ona destek veren halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 

 

Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu, Türk halkının ne kadar güçlü bir halk olduğunu dünya bir kez daha görmüş oldu. Gerçekten Türkiye’nin, Türklerin övüneceği çok önemli bir açıklama bu. Sayın Başbakanımıza da AKP’nin bir neferi olarak, bu davanın içinde yer alan biri olarak ayrıca teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”