Yeni Hedef CHP'de Birlik

Yeni Hedef CHP'de Birlik
1 Aralık 2011 09:57

Yeni Hedef : CHP'de Birlik ''İN'' Solda Birlik ''OUT ''

Yeni Hedef : CHP'de Birlik ''İN'' Solda Birlik ''OUT ''


 


Osman Ercan – HH Yorum


 


  Hepimizin bildiği gibi bir Dersim polemiğidir aldı başını gidiyor.Ancak görülüyor ki ne iktidar partisi ne de muhalefet partisi bilgi kirliliğini giderme gayretindeler…



  En çokta körpe zihinleriyle  ülke geçmişine dair bilgileri yeni yeni öğrenmeye çalışan çocukların durumuna üzülüyorum.Bu çocuklar yeri geliyor haber izliyor,yeri geliyor gazete okuyor ve yeri geliyor duydukları iki cümleyle boyundan büyük konuları arkadaşlarıyla tartışıyor.Şunu açıkça algılayabiliyorum :Bundan sonra çocukların veya bilgi zafiyeti olan yetişkinlerin Atatürk'ü ''gaddar'',''faşist'' gibi algılamaları an meselesi !Ki zaten böyle algılayanlarda yok değil.Türkiye'de öyle bir kemikleşmiş halk kitlesi varki Atatürk'ün ölümünden 42 sene sonra gerçekleşen 12 Eylül 1980 darbesini bile dolaylı yoldan Atatürk'e yıkıyor!



**                                       **                                          **



  Gelelim Dersim'e ! Dersim olayları hakkındaki yer yer mesnetsiz ve yer yer samimiyetsiz söylemler şu durumda CHP'de deprem etkisi oluşturmuş durumda.Dolayısıyla AK Parti'yi güçlü kılan ''tek ses'' olma özelliği perçinlenirken CHP içindeki anti homojenlik yani ayrışma giderek artıyor.Böylelikle ne yazık ki hedef küçülüyor!Solda birlik çağrısı yerini  CHP'de birlik çağrısına bırakıyor.



Durumu özetlemek gerekirse kin tohumları ekenler kalemize bir gol daha atmış oluyor!
Farkındamısınız bilmiyorum,



kimse feodal yapıdan bahsetmiyor,halkımıza neler yaşattıklarından da…
Kulun kula kulluk ettiğindende.



Varsa yoksa Atatürk,İnönü,CHP !



Uyanalım artık! Ülkemizin kilit taşlarıyla oynanıyor değerli dostlar !


Fatura tek tarafa kesiliyor.



Bugün ortada bir yanlış varsa  o da halen feodal yapının önlenmemiş olmasıdır. Bu da gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin ayıbıdır. Dersim olayından önce bunu eleştirmemiz lazım.



**                                       **                                    ** 



Barışın dili :            


                           
Bugüne kadar tüm iyi niyetimle Türkiye'de barış ve demokrasi ortamının sağlanması için çabaladım,birbirimizi dinleyelim,anlamaya çalışalım dedim.Ancak görüyorum ki bir iki pervasız cümleyle,bulanık söylemlerle emeğimiz gasp ediliyor.Ancak yine de var gücümüzle  toplumu kaosa sürükleyenlere inat barışın dilini, halkın gücünü dahada fazla yansıtmamız gerekiyor.Tıpkı Bülent Ecevit gibi.Halkla birlikte , halk için çalışmalıyız!



Son günlerde en büyük görev Kemal Kılıçdaroğlu'na düşüyor.CHP üzerinde gezen karabulutları dağıtmak Kemal Beyin elinde.Biliyorsunuz ki daha öncede Dersim konusu neredeyse periyodik olarak ayda bir karşımıza çıkıyor ve CHP önemsemiyordu,fakat artık Başbakan'ın Dersim'i masaya yatırmasından sonar ok yaydan çıkmıştır CHP'nin kayıtsız kalma gibi bir lüksü yoktur.Çizgilerini belirlemelidir.



**                               **                                                           **



Not: ''Kürt Sorunu 2 –'Aşiretler ve Feodalite '' başlıklı yazım 05.12.2011 Pazartesi Halkın Habercisi'nde.


 


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)