Yardımcı doçentler doktor oluyor!

Yardımcı doçentler doktor oluyor!
18 Ocak 2018 10:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, yardımcı doçentliği kaldıran yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın imzasını taşıyan teklifle yardımcı doçentlik kaldırılıyor. Üniversitelerde halen görev yapan yardımcı doçentler, ‘doktor öğretim görevlisi’ olacak.

 

 

Gazete Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre, yardımcı doçentlik için jüri huzurunda kendi bilim dalında 150-200 kelimelik bir çeviriyi kapsayan dil sınavı yapılırken, doktor olmak için merkezi sınavdan 55 almak yeterli olacak.

 

 

DOÇENTLİK SINAVI KALDIRILIYOR

5 kişilik jüri önünde yapılan doçentlik sözlü sınavı kaldırılıyor. Üniversitelerarası Kurul, adayların yeterli yayın ve çalışmaya sahip olup olmadığına bakarak doçentlik yeterlik belgesi verecek. Kurul, dışarıdan başvuranlara da doçentlik yeterlik belgesi verebilecek.

 

 

HAFTADA 12 SAAT DERS VEREBİLECEKLER

Üniversitelerde yardımcı doçent olarak görev yapanlar, başka bir işleme gerek kalmaksızın ‘doktor’ olacak. Bunlardan doçent olmak isteyenler yeni düzenleme kapsamında, sınava girmeksizin, Üniversitelerarası Kurul’un belirleyeceği kriterleri karşılamaları durumunda doçent olacak.