Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine ‘gayriresmi boykotu’ büyüyor

Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine ‘gayriresmi boykotu’ büyüyor
20 Ekim 2020 10:10

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki siyasi gerilim ticarete yayılırken, Suudi’lerin en büyük süpermarket zincirleri, Türkiye’den ithal edilen mallara yönelik giderek artan ‘resmi olmayan’ boykota katıldı.

 

 

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018 yılında Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesi iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı.

 

Othaim Markets, Danube Supermarkets, Tamimi Markets ve Panda Retail Company, mevcut stoklar satıldıktan sonra Türk mallarını stokta bulundurmayı durduracaklarını duyurdu.

 

‘Liderlerimiz kırmızı çizgimiz’
Othaim Markets şirketi Twitter hesabından, “Liderlerimiz, hükümetimiz ve güvenliğimiz kırmızı çizgimiz. Zarar göremezler” ifadelerin kullandı.

Suudi Arabistan hükümetinin medya ofisi, yetkililerin Türk mallarına herhangi bir kısıtlama getirmediğini söyledi, ancak geçen hafta başkent Riyad’daki bazı perakende mağazalarında müşterilerin Türk mallarını satın almamaları yönünde uyarılar görüldü.

 

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan da bu ayın başında boykot çağrısında bulunmuş; sosyal medyada, ‘#Boycott_Turkish_Products’ ve ‘#Turkish_Products_Boycott_Camapaign’ etiketleri trend olmuştu.