Sağlıkta denge ekmekle başlar

Sağlıkta denge ekmekle başlar
8 Ekim 2014 09:41

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, sağlıkta denge ekmekle başlar, hakkında olacaktır.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

DEĞERLİ MÜ’MİNLER!

 
Yıl 1992 Hindistan-Gorakhpur: Gorakhpur Nepal hududuna yakın 45 000 000 (Milyon)’lu bir bölgedir. Goakhpur’un doğusunda Hetimpur köyünde Cuma namazı çıkışında tanıştığım Odman Ebubekir’in baba tarafı Uygur, anne tarafı da Zaza imiş. Ataları 1959 yılında buraya yerleşmiş olup, Hindistan vatandaşı olmuşlar. Ekonomik ve istihdam sorunlarını tarım işkolunda faaliyet göstererek çözüyorlar. Odman soydaşımıza dört gün misafir oldum, misafirlik esnasında, çevre köylerde, benim geldiğimi duyup hoş geldin’e gelenlerin hepsinin kilosu 60-80 arası idi. Kilonuzu nasıl formunda tutuyorsunuz? Soruma karşı verdikleri cevabı, siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

 

 

REÇETE - Malzeme: 1-On su bardağı buğday kepeği, 2- Bir buçuk Su bardağı un, 3- İki yemek kaşığı yoğurt. 4- Yeterince kabartma tozu. 5- 200 Gram taze sakız kabak. 6- 100 Gram taze Zencefil. 7- Yeterince tuz ve bir tatlı kaşığı toz şeker.

 
Hazırlanışı: Kabak ve Zencefil mutfak robotunda püre haline getirilip kepek ve un ile karıştırıp, maya, tuz ve şeker ilave edilerek iyice yoğrulur. Hamur iyice kabardıktan sonra, 10-12 santim çapında ince mini ekmekler yapılır ve tepsiye dizilerek bekletmeden fırına sürülür. Ara sıra fırını kontrol ederek piştiğini gördükten sonra fırından çıkarın. Afiyet olsun.

 
Faydası: Kilonuzu formunda tutabilme, bağırsak tembelliği ve Hemoroid (Basur) için çok faydalı bir ekmektir. Vazgeçemiyeceğiniz doğal, sağlıklı ve dengeleyicidir.
NOT: Ekmekler kuruyunca fırın veya tost makinasında ısıtın. Bu ekmek 4-5 günde tüketilmelidir.

 

Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan bütün şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

NOT: Bundan sonraki yazımız, Avokadolu Ekmek nasıl yapılır ve faydası nedir, hakkında olacaktır.

 

ÖZDEYİŞLER
1- Cebinize giren her meteliğin, hesabını tutmayı unutmayın. (Mahatma Gandhi)
2- Açlık dünyanın en güzel salçasıdır. (Cervantes)
3- Kral da, dilenci de aynı iştahla acıkırlar. (Montaigne)
4- Para açlığı giderir mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur ruhu değil. (Bernard Shaw)
5- Açlık ve hastalıklar, yeni buluşlar öğrenmeye teşvik eder. Numan Aladağ)
6- Tembellik, açlığın anahtarıdır. (Numan Aladağ)
7- Vicdan muhasebesi yaparak, insanlara faydalı olmak, mutluluğun ta kendisidir. (Numan Aladağ)
8- Bir insan, ilk önce vicdan muhasebesi yaparak, kendisi öğrenir, sonra insanlara öğreterek faydalı olunur. (Numan Aladağ)

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun