Rolex Saatleri

Rolex Saatleri
17 Mayıs 2018 15:48

Hans Wilsdorf ve Alfred Davis isimleri tarafından kurulmuş olan Rolex saat 1905 yılında Hollanda’da çalışmalarına başlamıştır. Aralıksız şekilde devam eden çalışmalar sayesinde geçmişten günümüze kadar kol saati alanında devrim niteliğinde çalışmalar yapmıştır. İsviçre’den ithal edilen saat parçalarının İngiltere’de bulunan kurumlarla birleştirilmesi ile birlikte kullanıma hazır hale getirilmesini sağlamaktaydı.

 

 

Marka daha sonrasında İngiltere’de özellikle altın ve gümüş gibi materyallerin vergilerinin yüksek olması nedeni ile kurumlarına yurtdışına taşınmıştır. Altın ve gümüş gibi materyallerin eritilmesiyle saati üretiminde kullanılmasına sağlamaktadır. Bu nedenle markanın tasarlamış olduğu saat fiyatları oldukça yüksektir. Marka kol saati kullanmak isteyenler konusunda dünyanın dört bir yanında tercih edilen marka olarak bilinmektedir.

Rolex Tarihi

Saat markaları arasında Rolex saat geçmişten günümüze kadar özellikle modellerdeki gelişmiş özellikler nedeniyle tercih edilmektedir. Marka tarafından tasarlanmış olan Oyster saat modeli su geçirmez ilk kol saati olarak tarihe geçmiştir. Bunun yanı sıra Perpetual rotor ilk otomatik kurmalı mekanizmaya sahip olan saati modeli olarak üretildiği dönemde dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.

Yeniliklerin markası olarak bilinen Rolex saat özellikle yapmış olduğu tasarımlarla belirlemiş olduğu özellikleri ile kullanıcılara avantaj sağlamaktadır. Bay ve bayan saatleri konusunda hazırlanan her modelde tasarım, yenilikler ve üretim aşaması tamamen markaya aittir. Yüksek dağlarla veya okyanusların derinliklerinde kullanım için özellikleri bakımından değişen saat modelleri özellikle sporcular açısından kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bu sayede dünyanın en iyi ve en prestijli saat markası olarak kabul edilmiştir. Rolex, golf, yelken, tenis, motor sporlari gbi birçok alana sponsorluk yapmaktadır.

Rolex Saat Özellikleri

Her modelde ayrıntılı şekilde yapılan tasarımlar bay ve bayanlar için oluşturulan saat modellerinde belirlenmiş olan özelliklere göre kullanım olanağı sağlamaktadır. Su geçirmezlik, yüksek basınç dayanıklılığı gibi belirlenmiş olan özellikler kullanıcıları su altında veya en yüksek zirvelerde bile kullanabileceği saat modellerini oluşturmaktadır.

Kol saatinde Öncü markaları arasında yer alan Rolex saat bay ve bayanlar için tasarlanan farklı model seçeneklerini piyasaya sunmaktadır. Özellikle saatlerde kullanılan malzemeler, tasarımlar, özellikler ve üretimin tamamı markanın ayrıntılı şekilde yapmış olduğu çalışmalar sonucunda modellerin ortaya çıkartılmasını sağlamaktadır. Günümüzde markanın satışa sunmuş olduğu saat modelleri özellikle sporcular ve kaşifler gibi üstün başarılara imza atan kişiler tarafından da kullanılmaktadır.