Laf nakliyatçılığı ile zulüm

Laf nakliyatçılığı ile zulüm
6 Kasım 2014 09:10

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Laf taşıma borsası hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

İnsanların ruhları iyilik ve mutluluk istikametine yollanır. Çünkü insanların kalplerinde kıskançlık yaşadıkça, hem ailesini hem de kurumunu felakete sürüklemenin kanıtıdır. Namusunu ve şerefini düşünen bir insan, haram ve laf taşıma işlerine bulaşmaz ve sorumluluğu varsa bu işlere göz yummaz ve izin vermez. Allah korusun! Çünkü paraya ve hak etmediği makamlara gelme hayaline tapan insan insafsız olur.

 

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 

Bu günlerde ülkemizde luzumsüz laf taşıma senetleri borsada işlem görmeye başlamıştır.

 

Borsanın açılışını, 2015 seçimlerine aylar kala ve aynı kurumda cüzdan muhasebesine odaklı, görev yapan arkadaşlar arasında borsada hisse senedi alıp ve bu senetlerin zamanı gelince büyük pirim yapacağı hayalinde olanlar, Allah’tan korkmayarak laf nakliyatçılığı yarışına girme faaliyetindeler. Stratejik önemi olan bazı kamu kurumlarında, cüzdan muhasebesine odaklı olanlar, arkadaşlarının vicdan muhasebesi yaparak, daima ruhlarında Vatan sevgisini taşıyanları hazmedemeyip, ayrıca kurumun stratejik bilgilerini siyasi ve ticari alanda faaliyet gösterenlere laf ve bilgi taşıyarak, hak etmediği halde daha üst makamlara gelmeyi ve maddi destek alma hayaliyle, Allah’tan korkmayarak kurumların ve ülkenin geleceğini teminat altına alma yerine, felakete sürükleme faaliyeti içerisindeler. Allah korusun! Haram para elde etme ve haksız makamlara atanmak sevgisi, her türlü kötülüğün köküdür. Cüzdan muhasebesine odaklı insanlara her türlü suç işletilebilir.

 

Bu konuda bir örnek verelim: Sanayi ötesi toplum ülkeleri ve bu ülkelerde ki ticari kuruluşlar, Türkiye de kendilerinin ürettiği ürünlere alternatif olacaksa, o ürünlerin üretimini engellemek için, ilk önce söz taşıma ahlakına haiz olanları buluyorlar ve sonra da bunlara geri dönüşümü olmayacak şekilde yüklü miktarda maddi destek vererek, Milli sanayinin gelişmesi böylece frenlenmiş olunuyor. Ruhunda Vatan sevgisi ve Allah korkusu olan yetkili bir karar organı, ülke geleceğinin teminat altına alma gayretini ve çabasını gösteriyorsa, söz nakliyatçıları devreye girip o ürünü üreten ülkenin ticari kuruluşlarına haber verip, Türkiye de ki, siyasi ve bürokratik karar organlarını engellemek için hemen lobi faaliyetine başlayarak o Milli üretim ve ihracat engellenip, ithalat rotası hız kazanıyor. Allah korusun bu tür ihanetlikler ülkeyi felakete sürükler. Hodri meydan! Endişelerimiz yanlış mı?

 

Türkiye de hükümet ve muhalefet olan, siyasi partilerin kendi içlerinde de mutlaka laf nakliyatçıları vardır. TBMM de ki siyasi partilerin, ülkemizin bir sanayi ötesi toplumu olması ve iktisadi demokrasinin kurulabilmesi için, Milli birlik ve beraberlikle, her ilde ki hammadde oranına göre reel sektörün gelişebilmesi için beraberce kararlar alınamaz mı? Alınan bu Milli kararlar, hükümetin başarısı değil, destek veren tüm siyasi partilerin ortak başarısı ve düşüncesidir. Milli destek olmadan, hükümetler başarılı olamazlar. Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olan tarıma dayalı reel sektörün gelişmesini gerçekleştirecek cesur, İmanlı, vicdan sahibi ve İhlaslı düşünceleri kalbinde taşıyan karar organlarına ihtiyaç vardır.

 

LAF TAŞIMA

 

Ülkemiz gündeminde yaşanan olayların baş müsebbibi, laf nakliyatçılarıdır.

 

Birisi temiz ruhlu hikmet sahibine sordu: ”Falanca kişi senin arkandan ne söyledi, biliyor musun.?”

 

Hikmet sahibi: ”Aman kardeşim sus!” dedi, çünkü düşmanın ne söylediğini bilmemek daha faydalıdır!”
‘denebilir ki düşmandan size laf taşıyan kimseler düşmandan daha düşmandırlar. Düşmanlıkta düşmanın yardımcısı olmayan bir insan söylediklerini dosta taşımaz. İşitince titreyeceğim kötü bir sözü düşman bile yüzüme karşı söylemek cesaretini gösteremezken, sen ondan daha düşmansın ki: ”Düşmanın gizlice senin hakkında böyle dedi, ”diyerek bunları ağzına almaya cesaret ediyorsun!”

 

”Laf nakliyatçılığı yapan biri unutulmuş kavgaları tazeler ve iyi niyetli insanları çileden çıkarır. Kim olursa olsun laf nakliyatçılarından uzak durabildiğin kadar uzak dur. Çünkü o uyuyan bir kötülüğe: ”Kalk!” diyerek dürtüklüyor.. Oradan oraya söz taşıyarak bozgunculuk (Fesat) yapanın Allah ayağını ve ağzını bağlasın!”

 

”Kavga iki kişinin arasında ateş gibidir ve aptal söz taşıyıcılar sönme aşamasına gelmiş ve yüz tutacak bu ateşe sürekli odun taşıyarak daha da alevlendirme düşüncesindedirler.”

 

Değerli okuyucular!

İrade ile arzular anlaştıkları zaman, aynı şeyi istemeye başladılar…

Allah’tan korkmayan, iradesini güçlendirmeyen insan, her türlü pisliği yapmaya müsaittir!

Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

HADİS-İ ŞERİFLER-ÖZDEYİŞLER

1- Düşmanla buluşmayı istemeyin, fakat buluşunca da dayanın artık. (Hz. Muhammed)

2- Savaş hiledir, hileden ibarettir. (Hz. Muhammed)

3- Ne mutlu bilginlere, ne mutlu ibadet edenlere; yazıklar olsun sokaklarda başı boş gezenlere. (Hz. Muhammed)

4- Servet ve mutluluk 23-63 eksenindedir; fakat ona el uzatıp üretmeyi bilmiyoruz. (Numan Aladağ)

5- Harran ovasına güvenme ağaçlandırma olmayınca, Evlada güvenme el kızı gelmeyince, buğday başaklarına güvenme çuvala girmeyince, Karıya güvenme yoksulluk görmeyince. (Numan Aladağ)

6- Satılan ve satın aldığınız güzelliklerin saf olmadığını biliyor musunuz? (Numan Aladağ)

7- Vicdan muhasebesi yapıyorsanız, özgürsünüz demektir. (Numan Aladağ)

8- Başaklar hiç bir zaman dik durmaz, rüzgar nereye başaklar oraya yöneliyor. Numan Aladağ)

9- Tok bir öküzün rahatlığını isteyenler, muhteşem birer tembeldir! (Rıfat Necdet Evrimer)

Hadis-i şerifler kaynakçası: Abdulbaki Gölpınarlı 1964 Okat yayınevi.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun