E-Ticaret SEO

E-Ticaret SEO
6 Aralık 2019 16:34

Arama motoru optimizasyonu, İngilizce’deki arama motoru optimizasyonunun kısaltmasıdır. Temelde, arama motorlarının sitelere göz atmasını kolaylaştıran çeşitli mekanizmaları kapsar. E-Ticaret SEO kullanarak, çevrimiçi mağaza siteleri, rakiplerinize karşı gösterilecek SEO aramaları sonucunda markanız için ticari kazanç sağlar.

 

E-ticaret SEO, çevrimiçi mağazanızın arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP) işlemdir. Ücretli aramadan trafik alabilirsiniz, ancak SEO çok daha ucuzdur. Ayrıca, reklam engelleyicileri ve körlük, ücretli aramaların etkinliğini azaltabilir; Böylece aramanızı optimize edebilirsiniz. E-ticaret SEO genellikle arama ve kullanıcı etkileşimi için başlıkları, ürün tanımlarını, meta verileri, dahili bağlantı yapısını ve gezinme yapısını optimize eder.

SEO E-Ticaret İçin Neden Önemlidir?

Siteniz arama sonuçlarında görünmüyorsa, nitelikli ve ilgilenen e-ticaret müşterileri için kritik erişimi kaybedebilirsiniz. Ürünleriniz online olarak mevcut olabilir, ancak ürünleriniz gerçekten internette mevcut mu? Burası e-ticaretin geldiği yer. E-Ticaret SEO, reklamlara nazaran daha iyi bir bütçeyle kitlenize ulaşmayı mümkün kılar.

Aynı ürünün birden fazla işlevi varsa, önce bu işlevlerin arama hacmini incelemelisiniz ve arama hacmi daha fazlaysa, bu ürünün bir ürününü oluşturabilir ve bu sayfada başka bir işlev için bilgi oluşturabilirsiniz. Her ürün için ayrı bir sayfa oluşturmak istiyorsanız, ürün etiketine öncelik vermek ve birbirinden farklı yazdığınız kopya sayfaların ve ürün sayfalarının oluşturulmasını önlemek için içeriğini kopyalamak istiyorsanız, E-ticaret SEO işlemleri çok önemlidir. Daha fazla bilgi edinmek için; https://mobitek.com/seo-arama-motoru-optimizasyonu/