Google ADS Reklam Ayarları Nasıl Yapılmalı?

Google ADS Reklam Ayarları Nasıl Yapılmalı?
2 Nisan 2024 17:35

Ürün ve hizmetlerinizi Google Ads reklam verme sürecinden sonra daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz. Kapasitenizi arıtan yeni kazanç olanakları için kişiselleştirilmiş ADS ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Bu konuda dilerseniz Less Medya ekibimizden yararlanabilirsiniz.

Hangi Ürün & Hizmet Reklamını Yapacağınızı Belirleme

 

Firmanızda diğer insanlara sunduğunuz veya sunacağınız ürün, hizmetler, reklam öncesi belirlenmiş olmalıdır. Bir veya birden fazla ürün, hizmeti belirledikten sonra, kayıtlı olduğunuz ADS hesabınızda işleme sokabilirsiniz.  Bağlantılara reklam ayarları eklemeden önce kendinize göre bir sıralama yapabilirsiniz.

İnternet sitesi olan işletmeler, bireysel içerik paylaşımcıları vs. planlama ile reklama hazırlanma konusunda ilerlemelidir. Google üzerinde daha görünür hale gelmeniz için kendi isteklerinizi doğru şekilde optimize etmeniz gerekir. Amacınızın sonuçlanması halinde diğer tarafın isteklerini de yerine getirmiş olmaya özen göstermelisiniz.

Talepleri artıran Google Ads reklam ayarlarının kısa ve uzun vadedeki sonuçlarını reklam verdikten sonra düşünebilirsiniz. Başlangıç aşamasında sizi zorlamayacak olan geri dönüşler, bir sene sonra başka bir hal alabilmektedir.

Kampanya Oluşturma & Hedef Belirleme

 

Ads girişi yaptığınız anda kampanya oluşturma bölümünden ayarlamaları gerçekleştirmelisiniz.  Kampanya ismini ürün ve hizmetlere göre verebilirsiniz. Eğitim, cinsiyet gibi temel bilgileri girdikten sonra hedef kitle ayarlamasını tamamlamak gerekmektedir.

URL girişleri hedef işlemleri ardından gerçekleşmektedir. Web ziyaretleri kutucuğuna gelerek buradan url girişi olması gerekmektedir.

ADS ayarlarında konum seçimi en önemli kısımlardan biridir. Çünkü reklam görsellerini, hangi ülke ve şehirde yapacaksınız bunu belirlemelisiniz. Ayrıca şehir seçerken de varsa, merkeziyle birlikte seçim yapmak faydalı olacaktır.

Bütçe Planlaması

 

Bütçe belirleme Google Adwords reklam verme işlemlerinde günlük yapacağınız reklam harcamasını ifade eder. Ne kadar sürre boyunca, günde kaç lira bütçeniz olacağını tarih bölümünde planlayabilirsiniz. İlk başlarda çok fazla günlük bütçe harcamamanız ve ilerlemeye göre reklam bütçenizi çoğaltmanız önerilir.

Negatif Anahtar Kelimeleri Bulma

 

ADS reklamlarında negatif anahtar kelimeleri belirlemediğinizde, esas hedefi yerine getirmeniz zorlaşmaktadır. Negatif anahtar kelimeler, arama esnasında düşük olasılıklı, ana konuyla alakasız olan kelimeleri ifade eder. Reklamı oluşturan anahtar kelimeleri etkilememesi gerektiği için ayarlanması en önemli konulardandır.

Başlıkları Etkili Şekilde Oluşturma

 

Reklamları hazırlarken başlıklarınızı okunabilir şekilde ayarlamak gerekmektedir. 10-15 başlıktan her biri için özel bir çalışma yapabilirsiniz. Bunu yaparken anahtar kelimelere de özen göstermeniz ayrıca gereklidir. Hizmetlerinizi daha avantajlı gösteren, ücretsiz kargo gibi ifadeleri başlıklara veya açıklamalara mutlaka eklemelisiniz.  Harf sayısını dikkate alarak en verimli şekilde reklam ifadelerini kurmalısınız.

Alternatif Reklamlar Oluşturmak

 

Hazırladığınız reklam kampanyasına en az iki tane daha reklam alternatifi eklemeniz önerilir. Bu işlem reklamlara epey faydalı olacaktır.

Tarih Aralığını Doğru Seçmiş Olmak

 

Google ADS reklam ayarlarında tarih aralığını kendiniz belirlemezseniz. Aksi halde reklamlar her gün verilmeye devam eder. Uzun süre reklam vermek istemediğiniz var sayılırsa tarih aralığı ayrıca önem taşıyacaktır. Ekrandaki takvim üzerinden reklam başlangıç ve bitiş zamanını net şekilde işaretlemelisiniz. Şayet Google reklamları uzun süre devam edebilir diyorsanız bu sınırlamayı yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Anahtar Kelime Planlayıcısı

 

Reklam ayarlarını yaptığınızda, önemli olan reklam kalitesini yüksekte tutmaktır. Anahtar kelimeleri kullanırken planlayıcıdan faydalanmak, harekete geçirici başlıklar hazırlamak vs. konularını atlamamanız gerekir. Anahtar kelime planlayıcısında negatif anahtar kelime ayıklamasını da yapabilirsiniz. Reklam verme aşamasında bu planlayıcının faydalarını fazlaca görebilirsiniz.

Anahtar kelime planlayıcıda işlem yapmak için öncelikle ekranda sol kısımdan “Araçlar” ,“Planlama” bölümüne gelmeniz gerekir. Planlama kategorisinin altında aradığınız hedefler yer almaktadır. Karşınıza çıkan ekranda arama bölümünde, hizmetlerle alakalı iki üç kelimelik bir anahtar kelime yazabilirsiniz. Bunu yazarken, ürün ve hizmetlerde insanlar neleri arayabilir şeklinde düşünebilirsiniz.

Google ADS Reklam Ayarlarının Faydaları

 

Google reklam verme aracı, hedeflerinize göre başarı kazanma şansınızı artıran bir uygulamadır. Fakat bu noktada sitenizin temelleri sağlam olmalıdır. Reklam verdiğinizde organik seo trafiğine ek bir sonuç alabilmelisiniz.

ADS hizmeti ile reklam bakımından getiri düzeyi daha fazla bir planlama sağlamış olursunuz. İşleme türü fark etmeksizin kısa süre içinde trafik oluşturmaya başlarsınız. Üstelik kendi belirlediğiniz fiyat ve tarih aralığında bunu yaparak size özel avantajları çoğaltabilirsiniz. Düşük bütçelerle geri dönüşleri artırabilirsiniz.

Dilerseniz Less Medya Google reklam ajansı desteği alarak site başarınızı daha da çoğaltabilirsiniz.