CHP’li Şahin: Hemşirele verilen 3600 ek gösterge sözü tutulmalı!

CHP’li Şahin: Hemşirele verilen 3600 ek gösterge sözü tutulmalı!
11 Mayıs 2020 11:45

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Covid-19 salgınını yaşadığımız bu zor günlerde, sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakarlıkla yerine getiren tüm hemşirelere teşekkür ederek, hemşireler günlerini kutladı.

 

 
Hemşirelerin ekonomik, iş yoğunluğu ve iş ortamı kaynaklı sebeplerden dolayı tükenmişlik sendromu sınırında çalışmak zorunda kaldığının altını çizen Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’ Hemşirelik açısından en büyük tehlike, yetersiz istihdama bağlı olarak yaşanan ağır iş yüküdür. Sağlık sektöründeki bu eksiklik fazla mesai ile giderilmeye çalışılmaktadır. Hemşirelerimiz böylece, her ay 10-12 gün 24 saatlik nöbetler tutmak zorunda kalmaktadırlar. Nöbetlerin bu kadar yoğun olması sağlık çalışanlarımızın iş motivasyonunu düşürmekte; hatta aile hayatlarını da olumsuz şekilde etkilemektedir. Performansa dayalı ek ödeme uygulamalarının sağlık çalışanları arasında adaletli bir şekilde dağıtılmayışı, tüm sağlık çalışanlarında olduğu gibi hemşirelerimizin de motivasyonunu düşürmektedir. Özellikle Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz böylesine bir dönemde dahi sağlık hizmetlerini aksatmayan, kendi ailesinden bireylerin hasta olma olasılığına rağmen vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmeti alması için büyük fedakârlıklar gösteren tüm hemşirelerimizin sorunları çözülmelidir. Hemşirelerimizin bu süreçte gösterdikleri fedakârlıkları unutmayacağız.’’ ifadelerini kullandı.

 
Dr. Fikret ŞAHİN sözlerine şöyle devam etti;

 
‘’ Hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın en büyük sorunlarından biri de şiddettir. Nisan ayı içerisinde yapılan sağlıkta şiddet yasası her ne kadar olumlu bir adım olsa da sağlık emekçilerimizi tam anlamıyla korumak için yeterli caydırıcılığa sahip değildir. Bu açıdan yapılan yasal düzenlemenin uygulanması konusunu takip etmeye devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarımızın emeklerinin karşılığı olan maaşlarının artırılması sağlanmalı ve lisans mezunu sağlık çalışanlarımızın ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalıdır.

 
Hemşireler günü vesilesiyle, öncelikle koronavirüs salgınıyla mücadele ederken hastalığa yakalanıp, vefat eden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyor; tedavi görenlere acil şifalar diliyor ve ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır, güler yüz, gayret ve özveriyle çalışan tüm değerli hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum.’’