CHP’de ‘İnce’ atak! CHP’li İnce mitinglere başlıyor!

CHP’de ‘İnce’ atak! CHP’li İnce mitinglere başlıyor!
6 Mayıs 2016 15:40

CHP kulislerinde haziran veya temmuz ayında yeni bir tüzük yazımı için tüzük kurultayı kararı alan CHP’de muhalif kanadın bu kurultayı seçimli bir olağanüstü kurultaya çevirme yönünde girişimlerde bulunması yönünde hazırlık yaptığı ifade ediliyor.

 

Meriç Tafolar / Milliyet

 

Partide bir grup da, genel merkezin tüzük kurultayını bu risk nedeniyle yapmaktan vazgeçebileceğini değerlendiriyor. Muhalif ekip, olası bir olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilmesi olasılığının düşük olduğuna inanıyor.

 

 

İlk miting Edremit’te
Son olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olarak çıkan ancak olağan kurultayda bu yönde bir girişimde bulunmayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önümüzdeki günlerde yeni hamleler yapmaya hazırlanıyor. Ankara’da bir ofis kiralamayı gündemine alan İnce’nin 14 Mayıs’ta Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir miting düzenleyeceği ve bu mitinglerini devam ettireceği belirtiliyor. İnce’nin dışında partide beliren diğer muhalefet odaklarının da Kılıçdaroğlu’nun partiyi yeni bir genel seçime hazırlamasının mümkün olmadığını düşündüğü belirtiliyor.

 

 

Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun özellikle son dokunulmazlık teklifi çıkışıyla partiyi birarada tutmakta zorlandığı, partiyi yönetme konusunda sıkıntılar yaşadığına yönelik değerlendirmelerin önceki aylara oranla arttığı da not ediliyor.