Valilik sitelerinde kimyasal önlemi

Valilik sitelerinde kimyasal önlemi
11 Eylül 2013 08:35

Gaziantep ve Kilis valilikleri, Suriye’de rejim güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiasının ardından internet sitesine ‘kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) tehlikelerinden korunma önlemleri’ başlıklı bölüm oluşturdu.

 

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetmenliği Başkanlığı (AFAD) ise kimyasal saldırıda yapılması gerekenleri internet sitesinde yayınladığı kısa film ile anlattı.Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiasının ardından bu ülke ile sınır komşusu olan Türkiye’de önlemler artırıldı. AFAD tarafından Suriye sınırındaki gümrük sahalarına KBRN cihazı konuşlandırıldı. Suriye’den gelenler, sınır hattına konuşlandırılan KBRN cihazındaki testten geçirildikten sonra kimyasal bulguya rastlanmayınca Türkiye’ye alınmaya başlandı.Gaziantep ve Kilis valilikleri ise kimyasal tehlikelerden vatandaşların nasıl korunacağını belirtmek için valilik internet sitesine ‘kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikelerinden korunma önlemleri’ başlıklı bölüm oluşturdu. İnternet sitesine girenler, bu bölümde olası kimyasal saldırıda neler yapması gerektiği konusunda bilgilendiriliyor.

 

AFAD’DAN KİMYASAL ÖNLEM FİLMİ

 

AFAD ise kimyasal tehditlerin konuşulmasının ardından internet sitesinde ‘Kimyasal Saldırılara Karşı Alınacak Önlemler ve Korunma Yöntemleri’ başlıklı bölüm oluşturdu. Hazırlanan bölümde, kimyasal saldırı durumunda vatandaşların neler yapması gerektiği kısa film ile anlatılıyor.

 

AFAD oluşturduğu kimyasal tehlikelere karşı korunma bölümünde; ‘Kimyasal silah kullanıldığı nasıl anlaşılır’, ‘Kimyasal saldırıdan önce yapılması gerekenler’, ‘Kimyasal saldırı olduğunda yapılması gerekenler’ ve ‘Kimyasal saldırı durumunda alınacak kişisel tedbirler’ başlıkları ile vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Öte yandan AFAD’ın internet sitesinde kimyasal saldırı durumunda vatandaşların alması gereken önlemlerin anlatıldığı bir de kısa film yayınladı.