Tekrar üretime geçeceği açıklanan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın arazisi TOKİ’ye devredildi!

Tekrar üretime geçeceği açıklanan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın arazisi TOKİ’ye devredildi!
13 Ekim 2022 11:57

Samsun’da tekrar üretime geçeceği açıklanan Çarşamba Şeker Fabrikasının arazisinin TOKİ’ye devredildiği öğrenildi. Türk-Şeker firması üreticilere şeker pancarı ekmelerini tavsiye etmişti.

 

Fotoğraf: https://www.turkseker.gov.tr/

 

Samsun’da yeniden üretime geçmesi için iki yıl önce 20 milyon lira para harcanan Çarşamba Şeker Fabrikası’na ait 64 bin 500 metrekarelik lojman arazisi, TOKİ’ye devredildi. 1989 yılında açılan fabrika, üretimine 2010 yılında ara vermişti. 2020 yılında fabrikanın bağlı olduğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), fabrikanın dokuz yıl aradan sonra yapılacak yenileme çalışmaları ile 2021 yılında üretime başlayacağını duyurmuştu. Bölgedeki çiftçilere bu nedenle tekrar şeker pancarı ekmeleri tavsiye edilmişti.

Fabrikadaki yenileme çalışmalarının daha sonra filyasyon ve pandemi nedeniyle geciktiği açıklanmıştı. Fakat Şeker-İş Sendikası ve CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu bir açıklama yaparak fabrika arazisinin TOKİ’ye devredildiğini ve fabrikanın tamamen kapatıldığını duyurdu. Fabrikadaki makinelerin ise sökülmeye başlandığı öğrenildi.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın iki yıldır yeniden üretime geçeceğine dair sözler verildiğini söyleyen milletvekili Hancıoğlu, fabrikaya ait 850 dönümlük arazinin Organize Sanayi Bölgesine devredildiğini, ardından 64 bin 500 metrekarelik 90 lojman yerinin de TOKİ’ye verildiğini söyledi.