‘Sistem ve onun aktörleri İmamoğlu’ndan çok çekiniyor’

‘Sistem ve onun aktörleri İmamoğlu’ndan çok çekiniyor’
29 Ocak 2024 09:18

Halk Tv yazarı, gazeteci İsmail Küçükkaya, yerel seçimlerde İstanbul’un durumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Mevcut başkan CHP’li Ekrem İmamoğlu’na karşı büyük bir cephe kurulduğunu söyleyen Küçükkaya, “Cumhur İttifakı dışında İYİ, Zafer, Memleket, YRP, DEM… Bunun bir iktidar stratejisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Küçükkaya şunları kaydetti:

 

 

İstanbul’u alan…

Ankara’da sürpriz beklemiyorum. “Mansur Yavaş modeli” bir belediye başkanı, ‘Mansur Yavaş tipi’ bir siyasetçi profili yerleşti. Seçimi de kazanır, gelecekte de güçlü biçimde var olur. Bir gün uzun uzun ayrıca analiz ederiz. Ama şu kadarını şimdiden ifade edeyim; İmamoğlu ve Yavaş bütün halka seslenen siyasetçi profilindeler. Partili kimliği ve aidiyetinin çok ötesindeler. Toplumun herhangi bir kesimini dışlamadan, herkese yönelik söylem geliştiriyorlar. Ve halkın değer yargılarını sarsmıyorlar. Erdoğan’dan farklı bir çizgi bu. Yavaş-İmamoğlu kapsayıcılığını ülkemiz için çok değerli buluyorum.

 

İstanbul için bir not daha:

 

İmamoğlu’nun karşısına büyük bir cephe kuruldu. Cumhur İttifakı dışında İYİ, Zafer, Memleket, YRP, DEM… Bunun bir iktidar stratejisi olduğunu düşünüyorum. Milliyetçi/Muhafazakar bir blok. Kürt milliyetçileri dahil. Leyla Zana’nın 8 yıl aradan sonra konuşması tesadüf mü? Sistem ve onun aktörleri İmamoğlu’ndan çok çekiniyor. Bu seçimi Ekrem Bey’in kazanmasının siyasetin geleceğinde ne anlama geldiğini biliyorlar ve bunu önlemeye çalışıyorlar: Tüm bu koşullara rağmen İmamoğlu kazanırsa? Bu kez tek başına. İstanbul’u 3. kez alırsa ne olur?
Yazının tamamını okumak için tıklayın.