Sen De İnternetten Yayınla!

Sen De İnternetten Yayınla!
5 Ekim 2011 21:59

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mahmutbey Habibler arasındaki yolun açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li Belediyelerin harcamalarını internetten yayınlamasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mahmutbey Habibler arasındaki yolun açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li Belediyelerin harcamalarını internetten yayınlamasını istedi.

 

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde, İBB’ye bağlı şirketlerin hesaplarının internetten yayınlamasını istediğini hatırlatan Topbaş, bütün şirketlerin harcamalarını internetten yayınladıklarını söyleyerek, CHP’li belediyelerin de aynısını yapmasını istedi.

 

TEKİN’E YANIT VERDİ

 

Yol açılışından önce Florya Sosyal Tesisleri’nde amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, Alman Vakıflarıyla Başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği arasında anlaşma imzalandığı yönündeki iddilara da yanıt verdi. Topbaş, ” Tabii kendi hataları varsa bunu bilemiyorum. Bu konular zaman içinde netleşecektir. CHP, hemen kendi yanlışlarını ve problemlerini gizleme adına birtakım karalamalar yaparak, hedef şaşırtmaya, yanına birilerini çekmeye çalışıyor. Burada Türk Belediyeler Birliği ile ilgili söylemleri çok farklı bir şey. Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu kredi ve hibe almaktır. Bir parasal ilişkiden bahsediyor. Parasal ilişkiyle diğerlerini karıştırmamak gerekiyor. Birliğin benden önce eğitim faaliyetleri için protokolleri var ve şimdi de devam ediyor. Bu yıl da böyle bir programımız var. Yine benim dönemimde daha önce yapılan bir protokol iptal edilmiş. Sapla sapanı birbirine karıştırmamak lazım. Sayın Başbakanımız para ilişkilerinden bahsediyor. Krediden bahsediliyor, paradan bahsediliyor. Bu ilişkiler kimde varsa… Gürsel Tekin gayet iyi bilir, öğrensin, takip edilsin. Sayın Başbakanımız bunu söylüyor. Burada kalkıp da herhangi bir yerel yönetimin toplantılarını konferanslarını birbirine karıştırmamak lazım. Orada Türkiye’ye gelen kaynakların farklı yere aktarıldığından bahsediyor.

 

Bakın bunlar farklı şeyler. Bizimki kültürel faaliyetler. Bizde herhangi bir kredi anlaşması, para fonu, bir hibe asla yok. Bunu kendi partilerinde aramaları gerekiyor” şeklinde konuştu. Bu tartışmalar öncesinde belediyelerin hibe ilişkileriyle ilgili bir ihbar gelmiş miydi?” sorusuna da yanıt veren Kadir Topbaş,” “Yok. Bu konuda böyle bir bilgi ulaşmadı ama sayın Başbakan Hükümetin başında olduğu için, bu tür istihbaratlar geliyordur. Bunlara dayanarak söylüyordur. Demek ki eline ulaşmış, bu konuda bilgi var ki böyle bir şey diyordur. CHP de yalnız kalmamak adına böyle bir mantıkla karalamaya çalışıyor. Yanlış varsa kim yapıyorsa yapsın… Bir hataysa kimin yaptığı önemli değildir. Yapılan iş önemlidir. Belediyeler Birliği olarak bir hibe talebimiz olmadı. Birliğin kaynağı, bütçesi kendine yeterli. Kasasında parası olan kuruluş. Kasasında kendine yetecek kadar parası var. Böyle bir talepte de bulunmadık. Birlik, bundan sonra kimseden böyle bir maddi talepte bulunmaz. Böyle bir talebi yok. Gürsel Tekin kendi partisine mensup belediyelere baksın, araştırsınlar. Önce bir incelemek lazım. Tekin’in açıklamalarına bakıldığında yarın birtakım gerçekler ortaya çıkınca adama ‘Ne diyeceksiniz?’ denir. ‘Önce bir inceleyelim’ demek lazım. Çok heyecanlı ve aceleci davranıyorlar. CHP için öyle olmuyor. Türkiye’nin en büyük şansızlığı güçlü bir ana muhalefet olmaması. Bunu da görüyoruz.” Topbaş törende basın mensuplarıyla masa tenisi de oynadı.

 

DHA