Seçimden1 gün öncesi

Seçimden1 gün öncesi
13 Mayıs 2023 12:47

Önce Twitter’e bir teşekkür lazım.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Çünkü…

 

 

Ben dünden beri bazı yakınlarımı uyarıyorum, seçim günü Whatsapp’tan filan ulaşamazsanız bana merak etmeyin, seçim günü hükümet sosyal medyayı kısıtlayabilir, diyorum.

 

 

Twitter de olayın tabii farkında olduğu için, yarın Türkiye’de hükümet twitter ve diğer sosyal medya araçlarına ulaşımı durdurmasın ve/veya kısıtlamasın diye, kendiliğinden hükümetin müdahalesine sebep olabilecek içerikleri sınırlayacağını açıkladı bugün.

 

 

Ama aynı Twitter bu söz konusu içeriklere dünyanın geri kalan ülkelerinde ulaşılabileceğini de belirtti.

 

 

Yani, söz konusu içeriklerde sorun gördüğü için değil, Türkiye’de halk seçim günü internetsiz kalmasın diye alıyor bu önlemi.

 

 

Bu şartlarda bence iyi bir önlem bu.

 

 

Çünkü sosyal medyanın tam da seçim günü erişilemez olması insanlarda endişe ve tedhiş duygusunu çoğaltır. Böyle bir günde bu iyi değil.

 

 

Twitter halden anlıyor diyebiliriz.

 

 

Şimdi….

 

 

Seçime birgün kala neler göze çarpıyor; hepsi bir arada yazıyorum…

 

 

1-Erdoğan çok büyük efor harcıyor, dün gece prime time’da da nerdeyse tüm Tv kanallarına çıktı, hatta diziler erteletildi ona yayında yer açmak için….

 

 

2-Erdoğan seçim sonucundan emin değil, yani kazanacağından emin değil

 

 

3-Pazar günü, yani yarın büyük bir sandık savaşı olacağa benziyor, yani sandık sonucu savaşı

 

 

4-Hükümet bu konuda tamamen organize tüm imkanlarıyla

 

 

5-Muhalefet de organize, neticede sandıkların kontrolünde simetrik bir kontrol olursa, alınan oylar arasında az fark dışında kimse müdahale edemez ama fark az olursa o zaman seyret gümbürtüyü

 

 

6-Türkiye’de cunta olacak gibi söylentiler var yurtdışında, böyle bir şey olmaz (aman Allah korusun) çünkü hükümetin herşeye rağmen devlet organlarını bu derece şahsi kullanabilmesi gibi bir durum Türkiye’de yok

 

 

7-Erdoğan blok oy aldığı seçmen kesimini büyük oranda muhafaza ediyor, örneğin Karedeniz, Orta Anadolu, Ege’nin kırsal kesimlerinin önemli bir bölümü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun seçmen kesimleri, yani ana gövdesini kaybetmedi ancak ana gövdenin çevresinden aldığı oylar ne yapacak, bunu tam görmek mümkün değil, bu kesimler iktidarın muhalefet karşıtı güya milliyetçi söyleminin ne kadar etkisi altında, bunu yarın göreceğiz. Yani ekonomik vb. durumlar milliyetçi kimliksel bakış açısını ne kadar aşar, bunu yarın göreceğiz

 

 

8-Gençler aile faktöründen etkilenir, gençlerin AKP’li seçmen ailelerinden gelen bölümünün ne kadarı aile oyunun dışına çıkar, bunu da yarın göreceğiz, buradan bir bölüm genç eminim aile oyunun dışına çıkacak (en azından deprem sonrası durum nedeniyle) ancak bu sayının oranını da şu an görmek pek mümkün değil)

 

 

9-Muharrem İnce’nin çekilmesinden kaynaklı olarak Millet İttifakı’na yüzde 1 civarında ek bir oy gelir, İnce’nin tabanının çoğu sandıkta Erdoğan’a mühür basmaz, biraz Sinan Oğan alabilir

 

 

Hayırlısıyla yarını bir atlatalım bakalım.

 

 

SEN NE BİÇİM UZMAN ÇAVUŞSUN

 

 

İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taş atanlardan biri TSK’dan atıldı. Sözleşmeli uzman çavuşmuş. Belli ki AKP destekli alınmış işe.

 

 

Gitmiş, İmamoğlu’na taş atıyor.

 

 

Zaten biliyorduk, bir kez daha gördük…

 

 

Bu hükümet ordu, emniyet, tüm devlet kurumlarındaki liyakat ve disiplini bozdu.

 

 

Kendine amigoluk yapacaklardan devlete asker, polis yapıyor.

 

 

Bunlar da düzelecek elbette ilerde.

 

Safile USUL Twitter

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan