Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu

Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu
6 Aralık 2023 16:35

Yerel seçim sürecinin başlaması ile birlikte CHP örgütlerine aday adaylığı başvuruları yoğun bir şekilde sürdü.

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

 

Ankara’nın başta Çankaya olmak üzere Yenimahalle, Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı ilçeleri hem belediye başkan adayları hem de belediye meclis üyeliklerine çok sayıda başvuru yapıldı.

 
Başvuru sayılarında artışın en büyük nedeni CHP kurultayında yaşanan değişimin büyük etkisi olduğu kuşku götürmez.

 

 

Son duruma göre Çankaya’da Belediye başkanlığı için başvuran aday adayı sayısı 24 Belediye Meclisi için 266 kişi.

 

 

Yenimahalle’de Belediye başkanlığı için başvuran aday adayı sayısı 4 Belediye Meclisi için 152 kişi.

 

 

Mamak’ta Belediye başkanlığı için başvuran aday adayı sayısı 16 Belediye Meclisi için 147 kişi.

 

 

Etimesgut’ta Belediye başkanlığı için başvuran aday adayı sayısı 14 Belediye Meclisi için 96 kişi.

 

 

Tabloyu incelediğimizde anlaşılacağı gibi CHP adaylarının kazanmasının güçlü olduğu ilçelerde aday adaylarında başvuru sayısının fazla olduğunu görürüz.

 

 

Başvuruların son günü Mamak CHP ilçe başkanlığındaydım. Son belediye başkan aday adayı başvurusuna gelen 13 yıldan bu yana İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk oldu.

 

 

Kalabalık bir partili gurubun hazır bulunduğu başvuru sonrası yaptığı konuşmada “Hep birlikte Mamak Belediyesi’ni kazanmak için çalışacağız ve Cumhuriyet Halk Parti’mize Mamak Belediyesi’ni kazandıracağız. Bir birinden değerli diğer belediye başkan adaylarımıza da başarılar diliyorum. Bu göreve layık görülürsem bilgi, birikim ve belediyecilik tercübemle göreve hazırım. Bu özel ve anlamlı günümde beni yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi

 

 

Başvuru sonrası Salim Çoruk’la kısa bir sohbet yaptık.

 

 

“Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Mezunuyum. Memuriyet hayatım Adalet Bakanlığı’nda başladı. Daha sonra bakanlığın değişik birimlerinde görev aldım. En son Ankara Adliyesi idari işler müdürü olarak çalıştım. Oradan Aksaray Üniversitesine yatay geçiş yaptım. Orada şube müdürlüğü ve fakülte sekreterliği görevlerinde bulundum. O görevdeyken de İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne 2008 yılında, genel sekreter olarak geldim. 13 yıldan bu yana da kesintisiz olarak görevde kaldım. Birlik bünyesinde bulunan 200 üyenin faaliyetlerinin bire bir içinde oldum.

 
Bir Eskişehir’de ki Yılmaz Büyükerşen modelini bir Ankara Yenimahalle’deki Fethi yaşar modelini Mamak’ta uygulamak halkla iç içe bir başkanlık modeleni uygulamak Mamak’ta CHP’nin sürekli iktidarını sürdüreceği belediyeyi elinde tutacağı sistemi hayata geçireceğim” dedi.

 

 

Mamak ve Etimesgut CHP’nin belediye başkanlıklarını kazanmaya yakın olduğu ilçeler. Henüz CHP genel merkezi aday belirlemede yol yöntem belirlemedi. Ön seçim mi olacak merkez yoklamamı olacak belirsizliği sürüyor.

 

Bu arada Etimesgut İlçe başkanı Cemal Emir’in İstifa ederek Etimesgut belediye başkan adaylığına müracaat etmesi sonrası ilçe yönetim kurulunun toptan görevden alınmasının mı yoksa yönetim içerisinden birinin ilçe başkanı seçileceğinin belirsizliği sürüyor.

 

Yunus BÜLBÜL X

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu