AKP’li eski bakan ve başkanın vakfına 500 dönüm bedava arsa

AKP’li eski bakan ve başkanın vakfına 500 dönüm bedava arsa
30 Mart 2024 15:33

Saadet Partisi (SP) Başiskele Belediye Başkan adayı Zafer Mutlu, eski Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun 500 dönüm araziyi ‘üniversite kurmak için’ eğitim alanına çevirdiğini, ardından vakıf kurup kendi vakfına 49 yıllığına tahsis ettiğini iddia etti

 
Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre yerel seçimler öncesinde Kocaeli’de yapılan bir kiralama kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Başiskele sınırları içinde yer alan 500 dönüm arazi AKP’li Kocaeli eski Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AKP’li eski Bakan Fikri Işık’ın yöneticisi olduğu Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’na kiralandı.

 

 

49 yıllığına yapılan kiralamanın daha sonra mülkiyet olarak vakfa devredildiği ortaya çıktı. Saadet Partisi (SP) Başiskele Belediye Başkan adayı Zafer Mutlu “Üniversite kuracaklarmış, başkan seçilirsem buranın Başiskele’ye kazandırılması için her şeyi yapacağım” dedi. Mutlu, eski Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun 500 dönüm araziyi ‘üniversite kurmak için’ eğitim alanına çevirdiğini, ardından vakıf kurup kendi vakfına 49 yıllığına tahsis ettiğini iddia etti. Mutlu şunları söyledi: Burası Körfez Eğitim ve Bilim Vakfına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralandı. Mülkiyetin vakfa geçirildi. Üniversite kuracaklarmış.