Ver imarı, al plazayı!

Ver imarı, al plazayı!
30 Mart 2024 16:01

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinin AKP’li belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun bir önceki dönem AKP Diyarbakır milletvekili iş insanı Ebubekir Bal’a ait Bağcılar bölgesindeki arazilerin imara açılması, imarlı olanların da imar durumunun artırılması karşılığında Bal’a ait 4 katlı plazayı değerinin çok altında bir fiyatla satın alarak kızının adına tapuladığı ortaya çıktı.

 

 

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde AKP’den Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre Diyarbakır-Şanlıurfa Bulvarı üzerinde iki otomobil firmasının bayiliğini yapan AKP’li eski vekil Ebubekir Bal’a ait Bağlar İlçesi mülki sınırları içinde yer alan imarsız arsaların imara açılması, yine Bağcılar bölgesinde imarlı arazilerinin de imar durumunun yükseltilmesi için Hüseyin Beyoğlu’nun İmar Dairesine talimat verip arsa durumunda değişiklik yaptığı ortaya çıktı.

 

Bağcılar Mahallesi Hamravat Evleri mevkiinde Ebubekir Bal’a ait imarlı arsanın imar durumunun yükseltildikten sonra kat karşılığı bir müteahhit firmaya konut ve ticari alan olarak sözleşme yapıldıktan sonra inşaatına başlanıldığı belirlendi. Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun da buna karşılık Diyarbakır-Şanlıurfa Bulvarı üzerinde Ebubekir Bal’a ait 3 katlı bir plazanın yüzde 50’lik hissesini 7,5 milyona mali değerinin çok altında bir rakamla satın aldıktan sonra kızının adına tapuladığı öğrenildi.

 

 

KAMU BANKASI KİRACISI OLDU

 

 

Beyoğlu’nun plazayı satın aldıktan sonra bir kamu bankasına kiraladığı bildirildi. Plazanın bugünkü güncel değerinin 100 milyon liranın üzerinde olduğu ifade edildi. Beyoğlu’nun milletvekili Ebubekir Bal ile imar karşılığı yapmış olduğu bu ticari faaliyeti de şikayet ve ihbarlar üzerine kente gelen İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişlerinin raporlarında da yer aldı.

 

 

BELEDİYEYİ AİLE ŞİRKETİ GİBİ KULLANDI

 

 

Hüseyin Beyoğlu Bağlar Belediye Başkanı seçildikten sonra eşinin yeğeni olan Sıddık Aycıl’ı Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı görevine getirmişti. Aycıl, rüşvet ve irtikap suçundan halen cezaevinde tutuklu bulunuyor. Beyoğlu yakın zamanda bir oğlunu da belediyede işe almış, MASAK tarafından hesabında yüklü miktarda para tespit edilen baldızı Deniz Gürdeğir’i de kısa süre önce Belediye Başkan Yardımcılığına atamıştı.

 

 

NELER YAPTI NELER…

 

 

Beyoğlu, sahte imza ve kaşelerle belediyeye ait usulsüz arsa satışları, asfalt ve araç kiralama ihalelerinde adrese teslim ihale yaparak kamuyu milyonlarca lira zarara uğratmak, konut inşaatı için bir müteahhitten rüşvet almak, imar kirliliğine neden olmaktan idari yönden soruşturma geçirmiş, işyerinde kaçak elektrik kullanmaktan da ceza almıştı.