Merkez Bankası emeklileri, Gaye Erkan’ın kapattığı tesislerin açılmasını istiyor

Merkez Bankası emeklileri, Gaye Erkan’ın kapattığı tesislerin açılmasını istiyor
31 Mart 2024 07:59

Merkez Bankası emeklileri, eski Başkan Gaye Erkan döneminde kapatılan sosyal tesislerin yeniden açılması için yeni Başkan Fatih Karahan’a önerge verdi.

 

Merkez Bankası (TCMB) emeklileri, Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan döneminde kapatılan sosyal tesislerin geri açılması için yeni Başkan Fatih Karahan’a önerge verdi.

Sözcü!den Erdoğan Süzer’in haberine göre Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Ankara’daki sosyal tesis ile İzmir Özdere’deki tatil kampını tadilat nedeniyle kapattığı ifade edilmişti. TCMB zararının seçim öncesi gizlenmesi amacıyla yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında söz alan D Grubu hissedarlarından Hasan İsdemil, küçük hissedarlar sorununun yanı sıra Merkez Bankası emeklilerinin taleplerini de gündeme getirdi.

 

Merkez Bankası emeklilerinin sorunlarının kürsüden dile getirilmesi için kendisine ricada bulunduklarını belirten Hasan İsdemil, emeklilerin yoğun olarak kullandığı Ankara ve Özdere’deki sosyal tesis ve tatil kamplarının tadilat gerekçesiyle kapatıldığını, bir daha da açılmadığını söyledi. Başkan Karahan’a taleplerini yazılı olarak da sunan İsdemil, şöyle konuştu:

“Merkez Bankası emeklilerinin büyük bölümü Ankara’da ikamet ediyorlar ve Farabi Sokak’taki sosyal tesise sık sık giderek birbirlerini görüyorlar ve kaynaşıyorlardı. Bu tesis kapatıldı. Emekliler bu tesisin bir an önce hizmete açmanızı istiyorlar. Banka emeklilerinin mevcut gelirleriyle başka yerde tatil yapma imkanı yok. ”