Önce 30 büyükşehirin oyları sayılacak!

Önce 30 büyükşehirin oyları sayılacak!
30 Mart 2024 17:53

 Tüm siyasi partilerin katılımı ile sistemin işlemesine ilişkin tatbikatlar yapıldı, telefon, enerji ve internet hatları gözden geçirildi. YSK’nın internet sisteminin güvenlik duvarı da siber saldırılara karşı güçlendirildi. 31 Mart akşamı sayım başladığında, önce büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayılacak.

 

 

Fotoğraf: Reuters

 

 

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için YSK ve partiler son hazırlıklarını tamamladı. Seçimin yönetimini yapan YSK, herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı.

 

 
Sistem tatbikatı yapıldı

 

 
Tüm siyasi partilerin katılımı ile sistemin işlemesine ilişkin tatbikatlar yapıldı.

 

 

YSK’nın güvenlik duvarı güçlendirildi

 

 
Telefon, enerji ve internet hatları gözden geçirildi. Siber saldırılara karşı YSK’nın internet sisteminin güvenlik duvarı güçlendirildi. Oyların sayımından sonra sisteme aktarılmasında bir sorun yaşanmaması, tartışma gündeme gelmemesi için gereken yapıldı.

 

 

 

Deprem bölgesi için özel hazırlık
Deprem bölgesine ilişkin çalışmalar da yapıldı. İhtiyaç olan yerlerde konteynerlere de sandık kurulacak.

 

 

Önce 30 büyükşehirin oyları sayılacak

 

 
Sandık başına giden vatandaşlar büyükşehirlerde, “büyükşehir belediye başkanı”, “ilçe belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy kullanacak. Farklı renklerdeki pusulalar tek zarfa konulacak.

Oy kullanma işleminin ardından sayım başladığında, önce büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayılacak. Bu nedenle Türkiye, önce seçimi kazanan büyükşehir belediye başkanlarını öğrenmiş olacak.

Büyükşehirlerde daha sonra sırası ile ilçe belediye başkanı, belediye meclisi ve muhtarlık sayımları yapılacak.

51 ilde ise önce belediye başkanı, belediye meclisi, il genel meclisi ve muhtarlık pusulaları sayılacak.