'Polisten işçilere kimlik dayağı!'

'Polisten işçilere kimlik dayağı!'
4 Ağustos 2009 09:36

Bursa’da inşaat işçileri 32 yaşındaki Yıldıray Kaya ile 34 yaşındaki Rıza Çilingir, kendilerine kimlik sordukları için tartıştıkları polisler tarafından dövüldüklerini iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Merkez Nilüfer İlçesi’ndeki bir inşaat firmasında çalışan Yıldıray Kaya ve Rıza Çilingir, geçen cuma günü üst geçitten geçerken kendilerine kimlik soran iki polis memuru tarafından yüzlerine biber gazı sıkıldıktan sonra yere yatırılıp dövüldüklerini iddia etti. Vücudunun büyük bölümünde darp izleri olduğunu öne süren Yıldıray Kaya ?20 gün?, göğsünde ve sırtında tekme ve yumruk izleri olduğunu kaydeden Rıza Çilingir ise ?10 gün? rapor aldığını belirtti.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan inşaat işçileri, olayı şöyle anlattı:
?Olay günü üst geçitten geçerken yanımıza bir hayat kadını gelip, birlikte çıkmayı teklif etti. Biz teklifi kabul etmeyince sinirlenen hayat kadını devriye gezen polislerin yanına gidip onlarla konuştu. Daha sonra polisler bize kimlik sordu. ?Neden soruyorsunuz?? deyince, dayak yedik. Kendilerinden şikayetciyiz.?
Olayla ilgili olarak açıklama yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dövüldüğünü iddia eden kişilerin travestilerle gezdiğini, kendilerine kimlik soran ekiplere karşı geldiklerini söyledi. Yetkililer gözaltına alınan 2 kişinin çıkartıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldığını açıkladı.

Öte yandan, Yıldıray Kaya ile Rıza Çilingir’in yaptığı şikayetten sonra Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın iddialarla ilgili olarak araştırma başlattığı öğrenildi.

ekolay.net