‘Pazardaki adam kesmediği 3-5 fişten kazandığıyla yetinirken en üst katmandakiler dünyaları götürür’

‘Pazardaki adam kesmediği 3-5 fişten kazandığıyla yetinirken en üst katmandakiler dünyaları götürür’
1 Ağustos 2022 11:25

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini ve seçimlerde ona oy vereceğini söyleyen pazarcının “Çalıyorlarmış, biz de çalıyoruz, biz de vergi kaçırıyoruz” ifadelerini kullanmasını köşesine taşıdı.

 

 

“O pazarcı, yozlaşmanın anıtı olan ‘piramit’in en alt katmanındadır” diyen Karaalioğlu şu ifadeleri kullandı:

 
“Piramidin alt katı böyle konuşuyor; üst katlar dile gelse kim bilir ne söylerler? ‘Dürüst olmak lazım, Kim haksız ihale almıyor ki, kim rüşvet yemiyor ki, kim imarını artırmıyor ki!’ gibi şeyler duyar mıyız? Ya da artık bunların bile lafı edilmiyor, vizyon sıradan insanların aklının alamayacağı kadar büyümüş olabilir mi?

Ne söylemedikleri önemli değil… Yolsuzluk, yozlaşma, kayırmacılık, fırsatçılık, kirlenme bir piramit gibi yükselir. Pazardaki adam kesmediği üç beş fişten kazandığıyla yetinirken en üst katmandakiler dünyaları götürür. Her biri şımarık, bencil ve hırslıdır. Hepsi de içinde bulunduğu yapının yıkılmaz olduğuna inanır.

Piramidin üstü aşağıların iştahını ustalıkla idare ederek düzeni sürdürür. Yeter ki onlar piramide parça olmaya, bir kata tuğla olmaya heves etmekten geri durmasınlar.”

 

Yazının tamamı için tıklayın.