Pakistan'da İntihar Saldırısı

Pakistan'da İntihar Saldırısı
22 Kasım 2012 15:03

PAKİSTAN’da D-8 Zirvesi için bulunan ve aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile 8 değişik ülkenin liderleri ile dışişleri bakanlarının bulunduğu otele yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta dün akşam meydana gelen intihar saldırısında 36 kişinin ölmesi nedeniyle liderlerin kaldığı otel etrafında olağanüstü güvenlik önlemleri uygulandı

 

 

Başkent İslamabad’ın Ravalpindi bölgesinde bulunan ve Şiiler’in ibadet ettiği Kasr Şebir Camii’nde bir intihar bombacısının geceyarısı yaptığı saldırı da 8’i çocuk 36 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı. Saldırı, 16 Haziran’da Khyabar’de 29 kişinin öldüğü Şiiler’e yönelik saldırıdan bu yana en büyük saldırı olarak değerlendirildi.

 

Başbakan Erdoğan ve liderlerin kaldığı Serana Otel’in etrafındaki cadde ve sokaklar sabahın ilk saatlerinden itibaren trafiğe kapatılırken, yine sabah saatlerinde zirveyi izlemek için otele gelen gazeteciler yaklaşık 5 kilometre yürümek zorunda kaldı. Gazeteciler otele 4 ayrı arama ardından alındı. Bu arada Muharrem ayı nedeniyle İslamabad’da Şiilere karşı yapılan saldırılar dikkate alınarak cami, pazar yerleri ve alışveriş merkezi yakınlarında güvenlik tedbirleri olağanüstü durama getirilirken, yarın Cuma namazı sonrasında saldırıların ve gerginliğin tırmanmasından endişe ediliyor.

 

 

Öte yandan Kentte D-8 Zirvesi nedeniyle Perşembe ve Cuma günü kamu personeli ve öğrenciler için tatil ilan edildi.