Özgür Özel: İlk günden kurgulanmış siyasi bir kumpas

Özgür Özel: İlk günden kurgulanmış siyasi bir kumpas
17 Mart 2024 08:35

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kimi CHP’lilerin 31 Mart’ta başta İstanbul olmak üzere CHP’nin başarısızlığı üzerine rövanş arayışında olduğunu gözlemliyorum” dedi. Özel, “1 Nisan günü başka hesapları olanlar varsa bu onların hesabı.CHP bir başına 31 Mart’ı kazanırsa iktidar için çok yıpratıcı, CHP için çok güçlendirici olacak.’ Bunun olmaması için saray elinden gelen her şeyi yapıyor. Bence derin devlet bile elinden gelen her şeyi yapıyor” diye konuştu.

 

 

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Özel, Burcu Köksal olayından, İyi Parti’nin adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın iddialarına, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’ın mal varlığından Hatay’daki son duruma, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
Para sayma görüntüleri: İlk günden kurgulanmış bir kumpas olduğu anlaşılıyor

 
CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul İl Binası’nın satın alışına ilişkin ortaya çıkan para sayma görüntüleriyle ilgili “AK Parti en iyi bildiği işi yapıyor. Yine kumpasla karşı karşıyayız. Video ile kurulmuş bir kumpas var. Dört buçuk yıl önce çekilmiş, hukuka aykırı olarak kaydedilmiş, şantaj amacıyla kullanılmış görüntüler siyasi kumpasa alet ediliyor” dedi.

“Özellikle büroda teslim edilmesi istenmiş. İlk günden kurgulanmış bir kumpas olduğu anlaşılıyor. Soruşturmadan memnunuz. Enine boyuna ortaya çıksın” diyen Özel, söz konusu görüntülerin yaklaşık bir yıl önce şantaj olarak kullanılmak istendiğini söyledi. Özel, “Benim açımdan durum şu: Benim dönemim değil, şu anki il başkanımızın dönemi değil. İl başkanlığımız değil, CHP’ye ait bir yer değil. Yapılan iş, son derece iyi niyetle yapılmış. Ama meseleyi kurultay diye yansıtmalarının sebebi, partinin içini karıştırmak. CHP’yi kirli görüntülerin içindeymiş gibi gösteren, baştan aşağıya planlamış bir kumpas” görüşünü ifade etti.

 

 

Erdoğan’a tepki: Siyasi ahlaksızlık!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İşin içinde deste deste paraların girmesiyle bu oyun iyice kirlendi” ifadesine sinirlenen Özel, “Tamamen iftira. Bu görüntülerin bir gayrimenkul satın alınırken alıcıyla satıcı arasında yaşanan görüntüler olduğunu herkes biliyor. Bugünmüş gibi kullanılması siyasi ahlaksızlık. En yakın arkadaşlarıma ‘Seçimi kazandık anlaşılan’ dedim. Çünkü İstanbul’u kazanmak için görüntüyü zamanından ve bağlamından koparıp bugünle ilişkilendiren bir yalana AKP’nin genel başkanı sığınıyorsa sürecek kozu kalmadı demektir” diye konuştu.

 

 

Turgut Altınok’un mal varlığına: Bugüne kadar neden söylemediğini anladık
Özel, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un mal varlığı hakkında da konuştu; “Dillere destan. ‘Mülk Allah’ındır’ diyordu ya. Bugüne kadar Allah biliyordu. Bugünden itibaren biz de biliyoruz. ‘Allah Allah’ dedim ben görünce. (Gülüyor) ‘Niye söylemiyor acaba’ demiştik. Turgut Bey’in mal varlığına bakınca anladık. Benim malvarlığı beyanımda eşimin hesabı ve kızımın kumbara hesabının kaydı var. Birinci derece yakınlar da lazım. İkinci derece yakınlarla hesap hareketlerini de almak lazım.”

 
Cengiz Topel Yıldırım’a: Aday olmayınca yaylım ateşe başladı
Özel, İyi Parti’nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın iddiaları üzerine de konuştu. Yıldırım’ın Aylin Nazlıaka aracılığıyla kendisinden Etimesgut’u istediğini söyleyen Özel, şunları anlattı:

 

 

“Çankaya’yı istedi. Dedik ki “Çankaya, CHP’nin amiral gemisi.”v Bir tarif yaptım. O tarifin kendisi olmadığını anladı. Mamak’ı istedi. ‘Mamak’ı verin, Etimesgut’u getireyim’ deyip Etimesgut kampanyasına da katkı yapabileceğini söyledi. Geçmişte Mansur Başkan’la elektriklenmeleri vardı. ‘Beni aday gösterin Mansur Başkanla çok uyumlu çalışırım’ dedi. Aday olmayınca yaylım ateşe başladı.”

 

Burcu Köksal’ın DEM açıklamasına: Kötü niyet ve kastının olduğunu düşünmüyorum
Belediyede DEM Parti’ye kapısının kapalı olacağını söyleyen Burcu Köksal’la ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özel, şunları kaydetti:
“Kötü niyet ve kastının olduğunu düşünmüyorum. Ancak Afyon dışında sonuçları olabilecek sorunlu bir ifade olduğunu gördüm ve düzelttim. Afyon’da parti otobüsünün arkasındaydım. O an duymadım. Uşak’a giderken öğrendim, aradım. ‘Burcu’ dedim, ‘Bunu düzeltiyorum.’ ‘Tabii başkanım, kastım o değil zaten’ dedi.”

 

 

“Barış Yarkadaş, Köksal’la aslında konuşmamış’”
Özel, Barış Yarkadaş’ın Köksal’ı arayıp kendisinin düzeltme sözlerine kaşı açıklama yaptığı iddiasını yalanladı. Özel, “Aramamış. Gazeteci arkadaş ‘Burcu Hanım’la konuştum’ dedi. Aslında konuşmamış” dedi.
“Ahmet Türk olumlu etkiledi”
Burcu Köksal’ın yerel bir gazeteciyle konuştuğunu ancak “Sürçülisan etmedim” diye bir ifadesi olmadığını söylediğini anlatan Özel, “O günlerde hasar verdi ama bizlerin kullandığı ifadeler, Ahmet Türk tarafından CHP’nin yaptığı açıklamaların tamir edici olduğunun söylenmesi olumlu etkiledi” dedi.
Özel, İmamoğlu’nun Köksal’la ilgili sert çıkışı hakkında da şöyle dedi:

 

 

“Burcu Hanım, düzeltmeyi daha erken saatlerde yapabilseydi, o açıklamaya gerek kalmazdı. Ekrem Bey’in Kürt seçmenle ilişkisini tarif açısından kurmuş olduğu bir cümle. Burcu Hanım’ın ‘Sözlerimin arkasındayım’ dediği iddia edildiği için açıklamaya gerek duyuldu.”

 

 

“TİP’in adayı Hatay’da seçim kaybettirme potansiyeline sahip”
Yerel seçimlere ilişkin de görüşlerini ifade eden Özel, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı lütfü Savaş’ın tepki toplayan yeni adaylığıyla ilgili konuştuç Özel, “Hatay’da en iyi alternatif Lütfü Savaş’tı. Hatay’dan iyi haberler geliyor. Başa baş bir yarış içindeyiz. TİP’in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip” dedi.

 

 

“Kimi CHP’lilerin CHP’nin başarısızlığı üzerine rövanş arayışında olduğunu gözlemliyorum”
Özel, sözlerinin devamında seçimlere yönelik şunları söyledi:

 

 

“Kimi CHP’lilerin 31 Mart’ta başta İstanbul olmak üzere CHP’nin başarısızlığı üzerine rövanş arayışında olduğunu gözlemliyorum. 31 Martta büyük başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz. 1 Nisan günü başka hesapları olanlar varsa bu onların hesabı. Ama sarayın da hesabı var. Onlar şunu biliyor: ‘Tek başına bıraktık CHP’yi. CHP bir başına 31 Mart’ı kazanırsa iktidar için çok yıpratıcı, CHP için çok güçlendirici olacak.’ Bunun olmaması için saray elinden gelen her şeyi yapıyor. Bence derin devlet bile elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin çeşitli kademeleri elinden gelen her şeyi yapıyor.”