CHP PM değişiyor!

CHP PM değişiyor!
3 Nisan 2024 10:32

Yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti meclisinde değişiklik yaşanacak. Belediye başkanlığına seçilen iki parti meclisi üyesinin yerine, yedeklerde bulunan Sezgin Tanrıkulu ve İsmail Atakan Ünver parti meclisine girecek.

 

 

31 Mart’taki yerel seçimlerde CHP’nin parti meclisi üyeleri Hüseyin Can Güner Çankaya’dan, Bülent Nuri Çavuşoğlu ise Denizli’den başkan adayı gösterilmişti. Parti meclisi olarak aday gösterilen iki isim de seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu.

Siyasi Partiler Kanununa göre belediye başkanlarının partilerinde yönetici olarak görev alamadıkları için Güner ve Çavuşoğlu CHP’nin parti meclisi üyeliğinden ayrılacak.

Güner ve Çavuşoğlu’nun görevlerinden ayrılmasının ardından 2023 yılındaki kurultayda yedek parti meclisi üyelerinden en çok oyu alan iki isim CHP’nin yeni parti meclisi üyeleri olarak.

Kurultayda yedeklere giren ve en çok oyu alan Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver CHP’nin yeni parti meclisi üyesi olacak.