Özel’den ‘ilk oy’ mektubu: CHP’ye atacağın oy kendine ve kentine atacağın oydur

Özel’den ‘ilk oy’ mektubu: CHP’ye atacağın oy kendine ve kentine atacağın oydur
19 Mart 2024 08:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ilk oy kullanacak seçmenlere hitaben bir mektup kaleme aldı. CHP Gençlik örgütleri tarafından tüm Türkiye’de dağıtılan mektupta Özel, genç seçmenlere şöyle seslendi:

 

 

“31 Mart gününün senin için daha ayrı bir önemi var çünkü ilk kez oy kullanacaksın. İlk kez bulunduğun yeri yönetecek belediye başkanını, belediye meclis üyelerini seçecek, demokrasinin oluşmasına, milli iradenin şekillenmesine katkı sunacaksın.”

 

 

‘SİYASETİ GENÇLERLE BİRLİKTE YAPMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIM’

 

 

49 yaşında genel başkan seçildiğini söyleyen Özel, “Batı demokrasileri için yaşlı sayılırım ancak ülkemizdeki mevcut koşullara bakıldığında görev yapan en genç genel başkanlardan biriyim. Ben, siyaseti gençlerle birlikte yapmak üzere yola çıktım, bu nedenle Türkiye’nin pek çok metropol ilçesinde 40 yaşın altında, Gençlik Kollarımızdan yetişmiş genç siyasetçiyi milletimizin huzuruna çıkardım. Belediye Meclisi listelerimizde çok sayıda genç arkadaşınız seçilecek sıralardan aday gösterildiler ve kentinizi yönetmeye talipler” dedi.

 

 

‘MÜCADELEMİZ UMUTLARINA YENİDEN KAVUŞABİLMEN İÇİN’
Gençlerin sorunlarına dikkat çeken Özel, “Biliyorum, sorunların dağları aşıyor. Eğitimlerini sürdürüyor olsalar da, çalışıyor olsalar da, işsiz olsalar da gençlerin çok ciddi, çözülmeyi acil bekleyen sorunları var. Bu sorunlarına bir nebze de olsa merhem olabilmek adına 31 Mart yerel seçimleri için çok güçlü, çok genç ve çok iddialı bir ekip ile çalıştık. Ancak mücadelemiz, yalnızca bir yerel seçim mücadelesi değildir, bizim asıl mücadelemiz senin gelecek hayallerine ve umutlarına yeniden kavuşabilmen, yaşam tarzın, görüşlerin, düşüncelerin nedeniyle dışlanmaman içindir” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’Lİ BAŞKANLAR GENÇLER İÇİN NELER YAPACAK?
Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının neler yapacağını da özetleyen Özel, şunları kaydetti:

“Öğrencilere yönelik nitelikli yurt hizmetini yaygınlaştıracak, gençlerin barınmasını güvence altına alacağız. Gençlerimizin sosyal hayatın içinde tutacak programlar geliştireceğiz. Eğitimin herkes için erişilebilir olmasını ve kalitesini artırmaya yönelik başlattığımız “Sen Oku Diye” ve “Genç Üniversiteli” gibi programları her ilde hayata geçireceğiz. İstihdamı desteklemek üzere başlattığımız istihdam ofislerini arttıracak, özellikle gençlere yönelik kariyer eğitimleri, meslek kazandırma kursları açacağız.

Gençlere yönelik etkinliklerin yapılacağı mekânları arttıracağız. Genç sanatçıları destekleyeceğiz. Genç Kart gibi destek uygulamalarını hayata geçireceğiz. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yurttaşların bilgiye erişimini kolaylaştıracak kütüphane ve internet ağını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Konforlu ders çalışma alanları sunacağız. Genç sanatçılara yönelik burs, hibe, ayni ve mekânsal destek programları sağlayarak, yaratıcı endüstrilerle yenilikçi ve bağımsız kültür ve sanat üretimini teşvik edeceğiz.”

 

 

‘CHP’YE ATACAĞIN OY KENDİNE VE KENTİNE ATACAĞIN OYDUR’
Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının gençlerle birlikte yönetmeye talip olduğunu belirten Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne atacağın oy, kendine ve kentine atacağın oydur. Bu vesileyle siyasetteki en büyük amacımın siyasette daha fazla genci görmek, gençlerin yönetimde daha fazla söz sahibi olduğunu görmek olduğunun altını çizmek istiyorum. Siyaseti dönüştürmenin ilk koşulu gençlerin siyasete katılmasını sağlamaktan geçiyor. Bu nedenle kentinizin daha iyi yönetilmesi, ülkemizin daha iyi yönetilmesi için seni partimize, Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet ediyorum” ifadelerini kullandı.