Özel: Bir tane CHP’li Trabzonlu İstanbul’a 10 tane metro yaptı!

Özel: Bir tane CHP’li Trabzonlu İstanbul’a 10 tane metro yaptı!
11 Mart 2024 15:04

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kent lokantası tartışması ile ilgili “Kent lokantalarının önündeki kuyrukta bir onur, bir gurur, bir de utanç var. O kuyruğun utancı bu yoksulluğu yok etmeyen 22 yıllık iktidarınındır. Orada yemeğini yiyen, karnını doyuranların onuru da gururu da sana ve ekibinedir başkanım” dedi

 

 

İBB’nin bağlı kuruluşu İSKİ, kesit yetersizliklerinden kaynaklanan taşkınları önlemek amacıyla 3 bin 490 metrelik yağmur suyu tüneli inşaatına başladı.

Proje ile Küçükçekmece, Başakşehir ve Beylikdüzü ilçelerinde yaşanan su taşkınlarının önüne geçilecek.

Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli ile Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli kazısının başlaması nedeniyle düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri katıldı.

 

 

İKTİDAR ORTAKLARINA TEMİZ DİL ÇAĞIRISI

 

 

Atatürk Mahallesi’nde kurulan şantiye alanında gerçekleştirilen törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ramazan’ın ülkemize, İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya öncelikle huzur ve barış getirmesini diliyorum. Özellikle Filistin’de akan kanın durmasını, mezalimin durmasını bekliyoruz. Ramazanın güzel ahlakının, güzel dilinin siyasete de sirayet etmesini bekliyoruz. Bu konudaki özenli tutumumuzu biz sürdüreceğiz. Birileri hakaret ediyor, iftira ediyorlar. Seçmene şantaj yapıyorlar. Vatandaşa, vatandaşın tercihleri üzerinden hakaret ediyorlar. Biz bu kavgaların dışında duruyoruz. Kavga yapacaksak emeklinin, emekçinin, esnafın, çiftçinin talepleri üzerinden bir kavga yapıyoruz ve temiz bir dil kullanmaya çalışıyoruz. Buradan iktidar partisinin ve ittifak ortaklarının liderlerinin de ramazanlarını kutluyorum. Ve artık Türkiye’ye yakışmayan hiçbirimize yakışmayan bu dili terk etmeye davet ediyorum onları. Korkuyu örgütlemek, öfkeyi örgütlemek keskin bir bıçaktır. Döner dolaşır, kendini vurur, kimseye faydası olmayan bir dildir. Biz özenli dilimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

 

“İSRAİL İLE TİCARETİ BİTİRİN”

 

 

Özel, şöyle konuştu:

 

-Ramazan’ın ilk gününde Türkiye’deki çok sayıda insanın özellikle geçmişte Recep Tayyip Erdoğan’ı çok desteklemiş, ondan çok ummuş, onunla birlikte çok yol yürümüş ama derin hayal kırıklıkları yaşayan insanlar var.

-Diyorlar ki ‘İsrail’le ticaret ihanettir. Siz bir yandan Filistin’de yaşananlara gözyaşı dökeceksiniz. Bir yandan yakınlarınızın, arkadaşlarınızın, yakın çevrenizin, siyaset arkadaşlarınızın, destekçilerinizin gemileri İsrail ile Türkiye limanları arasında mekik dokuyacak.”

-Afrika ülkeleri kara sularını İsrail ticaretine kapatmışken Çin’den gelen gemiler 20 günde alacakları yolu bazı ülkelerin tepkisi yüzünden 40 günde almak zorunda kalıyorken Filistin’i dilinden düşürmeyenlerin, İsrail’le yapılan ticaretin misliyle arttırmasını, daha dün akşam saatlerinde Türkiye’den çimento taşıyan gemiler ayrıldı.

-Gübre taşıyan gemiler ayrıldı ki, gübre dediğinizin aslında patlayıcı yapımında da kullanılabilen bir madde olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor. İğneden ipliğe kargo gemileri ayrıldı. Ve bir yandan da Filistin’de zulüm sürüyor.

-Biz de buradan Recep Tayyip Erdoğan’a eğer İsrail’e bir şey söyleyeceksen yandaşlarının ticaretini keserek söyleyeceksin.

-Bu Ramazan mübarek günde İsrail’deki zulmün bitmesini istiyorsan önce ticareti bitireceksin diye bir hatırlatmayla başlayalım.

 

 

“O KUYRUĞUN UTANCI 22 YILLIK İKTİDARINDIR”

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile rakibi Murat Kurum arasındaki kent lokantaları polemiğine de değinen Özel “Başkan, birazcık da öfkelenmiş haklı olarak. Bu kent lokantalarının önündeki kuyruğa laf etmek var ya… O kuyrukta bir onur, bir gurur, bir de utanç var. Emin olun o kuyruğun utancı bu yoksulluğu yok etmeyen 22 yıllık iktidarınındır. Orada yemeğini yiyen, karnını doyuranların onuru da gururu da sana ve ekibinedir başkanım” dedi.

 

 

“BİRİLERİ SİNİRLİ BİZ RAHATIZ”

 

 

Özel, 2019’deki iki seçim arasındaki dönemde 130 milletvekili ile İstanbul’a geldiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

-O günlerde Sultangazi’de dolaştım. İstanbul’un 13-14 ilçesinden sorumluydum. O İstanbul, bu İstanbul değildi.

-Geçen gün Ekrem Başkanla birlikte yine Sultangazi’deyiz. Arabanın ön camından selamlama yapıyoruz. Arabanın önüne atlıyor her yaştan anne. Anne Kart çıkarıp gösteriyorlar. Anne Kart meselesi, çocuklara süt meselesi, evlere yardım meselesi. Biz yoksulluğu yok etmeye geleceğiz.

-Ama bugüne kadar yoksulluğu yok etmeyip, yoksulluğu yönetenlere inat, o yoksulluk üzerinden siyaset yapmayanlara inat sağ elin verdiğini sol ele göstermeden verilen emeğin İstanbul sokaklarında nasıl bir karşılık bulduğunu görüyoruz.

-O yüzden de 31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor. Birisi sinirli, bir tanesi mahcup; ne diyeceğini şaşırmış gaf üstüne, gaf yapıyor. Ama biz rahatız. Çünkü biliyoruz ki bu insanlar kader kıymet bilen yapılan işi gören ve emeği teslim eden insanlardır.

 

 

METRO TARTIŞMASI

 

 

Özel şöyle devam etti:

-Metro tartışmasında herkes her şeyi gördü. 65 kilometre metroyu nasıl gizleyecek? Yerin altında diye çıkmış dün şöyle bir şey söylüyor; ‘Metro mu yapmış o. Hepsi yalan’ diyor.

-Ben biliyorum; İBB genel sekreter yardımcısıydı, biz İstanbul Büyükşehir’i alınca Ulaştırma Bakanı yaptı.

-İlk bütçede biz ona dedik ki ’10 tane metronun, 7 tane metronun inşaatını durdurmuşsun.’ Dedi ki ‘dış kaynak olmadan yapılamaz. Maliyetler yüksekti, durdurduk. Bulunduğunda yapılır.’ O 7’ye 3 daha eklendi.

-Dünyada hiçbir metropolde 10 metro inşaatı birden yok.10 AK Partili Trabzonlu,Trabzon’a bir hafif raylı sistem yapamadı.

-Bir tane CHP’li Trabzonlu İstanbul’a 10 tane metro yaptı. Öyle olunca biraz karın ağrısı oluyor tabii.10 Trabzonlu bir raylı sistem yapamazken İstanbul’un altında 10 metro için 10 bin kişi çalışıyorsa o iş içinde işi ehline teslim etmekle ilgili Kur’an’da ayet var. Peygamberin hadisi var. Söylenmiş onca söz var.

-Bu işler öyle boşuna yapılmıyor. Ekrem Başkan gitti, Japonya’dan o işlerin bir Türk kızı olarak gurur duyduğumuz bir insanı buldu getirdi Pelin Hanım’ı raylı sistemlerin başına getirdi. Genel sekreter yardımcısı yaptı.

-Dünya;İstanbul’a güvenen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeciliğine güvenen ve Pelin Hanım’ın mesleki liyakatına güvenenler bu metro yatırımları için hükümetin ön kestiği yerde İstanbul’un önünü açacak kredileri verdiler. Bunların her bir tanesi çok çok kıymetlidir.

-Böyle kutsal bir günde, ramazanın ilk gününde bu mahallede bir daha gözyaşı akmasın diye bir daha yağmur başladığında esnafın yüreği ağzına gelmesin diye endişe edenlerin görünür yerlerde işler yapmak varken yerin dibine böylesine 1 milyarlık yatırımı yapmaya böyle bir dönemde kalkanların emeklerini yüreklerine teşekkür ediyorum.

-Ve bundan sonra da İstanbul’u belediye meclisinde de çoğunluğu elde edecek bir yürüyüşte ilerliyoruz. Çok iyi bir seçim sonucu bekliyoruz. 14 belediyeye en az 14 tane daha katacağız diyor il başkanımız. İstanbul’a inanıyoruz, güveniyoruz.”