‘Muhalefetin muhalefeti parçalama çabası’

‘Muhalefetin muhalefeti parçalama çabası’
31 Ağustos 2023 07:20

Gazeteci Fikret Bila, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmaya dikkat çekerek, “Sadece, milletin isteği olduğunu söylediği İmamoğlu veya Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını başaramadığı, Masa’ya anlatamadığı için milletten özür diledi. Hiçbir özeleştiri yapmadan seçim yenilgisinin içinden kendini ve partisini sıyırmaya çalıştığını yazdı.

 

Bila yazısında şunları kaydetti:

 

Böylece sorumluluğu Kılıçdaroğlu ve CHP’ye yıktıktan sonra, ittifak yapmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu söyledi. İttifakın zararlarını anlatan Akşener, diğer partilere yerel seçimlere ayrı ayrı girilmesi çağrısında bulunmuş oldu. İYİ Parti’nin de yerel seçimlere kendi kadrosuyla gireceğini açıkladı” diye yazdı.

Meral Akşener’in seçimlere ayrı gireceklerini açıklamasının en çok iktidarı memnun ettiğini kaydeden Bila, “Cumhur İttifakı yerel seçimlere ortaklık yaparak girecek fakat muhalefet partilerinin ortaklık yapmasını istemiyor. Böylece yerel seçimleri kazanmayı, özellikle de İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehir belediyelerini kazanmak istiyor.

Meral Akşener: Büyükşehir başkanlarına bir söz vermedim Meral Akşener: Büyükşehir başkanlarına bir söz vermedim

Seçim yenilgisinden sonra kendilerine olan güvenleri artan (!) muhalefet partilerinin “yerel seçime kendi adaylarımızla gireceğiz, birkaç belediye kaybedilirse kaybedilsin” açıklamaları iktidarı fazlasıyla memnun ediyor.

Oysa muhalefet partilerinin yerel seçimlere ayrı ayrı iktidarın ise Cumhur İttifakı altında ortak adaylarla girmesi muhalefetin kaybetmesini çok kolaylaştıracak bir yöntemdir. Muhalefet yerel seçimlere parçalanmış olarak girerse, sonuç “iktidarın istediği bir göz, muhalefetin verdiği iki göz” şeklinde olur” diye ifade etti.