MİT'de Neler Oluyor

MİT'de Neler Oluyor
15 Aralık 2011 11:08

Terör örgütü PKK ile yürütülen müzakerelerin MİT’ten alınıp bu konuda Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın (KDGM) görevlendirilmesi, “Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı gözden çıkardı” iddialarına yol açtı.

Terör örgütü PKK ile yürütülen müzakerelerin MİT’ten alınıp bu konuda Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın (KDGM) görevlendirilmesi, “Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı gözden çıkardı” iddialarına yol açtı.

 
Erdoğan’da Fidan rahatsızlığı

Terör örgütü PKK ile yürütülen istihbarat çalışmalarının MİT’ten alınıp, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na (KDGM) teslim edilmesi, “Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın isminin üstünü çizdi” iddialarını da beraberinde getirdi. İstihbarat kurumlarının PKK ile yürütülen mücadele çerçevesinde birbirine girmesiyle AKP’deki koltuk kavgaları da başka bir boyuta taşındı. Yeniçağ Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, Oslo’daki görüşmenin ortaya çıkmasıyla büyük tepki çeken MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı, terör örgütü PKK ile yapılan  görüşmelerden aldı. Terör örgütü  PKK ile görüşmeleri MİT yerine artık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) yürütecek. Erdoğan, MİT-PKK görüşmelerinin internet ortamına sızdırılmasının ardından yaptığı açıklamada “Sızma nasıl olmuş onu araştırıyoruz. Ama hatası da olsa Hakan Bey’i böyle nedenlerle harcamayız. Biz kolay kolay adam yemeyiz” diye konuşmuştu.

 

“MİT çöktü”

Yeniçağ’a bilgi veren KDGM’nin üst düzey bir yöneticisi, PKK ile görüşmeleri müsteşarlığın üstlendiğini doğruladı. Yönetici “Bu konuda MİT çöktü, görüşmeler artık bizde” dedi. Buna göre, KDGM’nin yeni stratejisi şöyle:

1. Bu görüşmeler bir devlet politikası olarak yürütülecek.

2. Görüşmeler hemen başlamayacak. Önce PKK başta olmak üzere BDP, Avrupa Birliği ve Kuzey Irak’taki Kürt Yönetimi’nin burnu sürtülecek.

3. Görüşmeler için KCK operasyonlarının sonuçlarının alınması da beklenecek.

4. Bir tarih vermek gerekirse, 2012 yılında bu görüşmeler başlanacak. Ama net bir tarih vermek, yanıltıcı olabilir. Gelişmelere göre hareket edilecek.

5. Görüşmeler Avrupa’da yapılacak.

Aynı yetkili, PKK’nın son dönemlerde çok büyük darbeler yediği bilgisini de verdi. İstihbarat birimlerinin verdiği raporlara göre, terör örgütü PKK, askeri ve siyasi olarak sindirildi.
Ayrıca KCK operasyonları da PKK’ya siyasi alanda darbe indirdi. İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, terör örgütü PKK, bu operasyonların faturasını BDP’ye kesti.   

 

Kaynak : yeniçağ