‘Milliyetçi Mustafa Destici buna ses çıkarabiliyor mu?’

‘Milliyetçi Mustafa Destici buna ses çıkarabiliyor mu?’
25 Nisan 2023 09:18

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Irak’la olan sınırlar suni sınırlardır. Ne Kürtler ne Türkler tarafından kararlaştırılmış sınırlar değil. Bu sınırlar çizilirken Kürtler bölünmüştür. Ama şu anda Irak Kürdistanı, Türkiye Kürdistanı, Suriye Kürdistanı ve İran Kürdistanı diye farklı parçalar vardır. Gücümüz olsa da bu sınırları kaldırabilsek” açıklamasını hatırlatarak, kendilerine “gerçek milliyetçiler” diyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye, “Milliyetçi’ Mustafa Destici buna ses çıkarabiliyor mu?” sorusunu yöneltti.

 

 

Ağırel yazısında, “Birlikte açılıştan açılışa koştuğunuz, boy boy fotoğraflar verdiğiniz eli kanlı terör örgütü Hizbullah’ın yargılanan, tutuklanan yöneticilerinin yönetiminde olduğu HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun RUDAW’a verdiği röportajda, “Irak’la olan sınırlar suni sınırlardır. Ne Kürtler ne Türkler tarafından kararlaştırılmış sınırlar değil. Bu sınırlar çizilirken Kürtler bölünmüştür. Ama şu anda Irak Kürdistanı, Türkiye Kürdistanı, Suriye Kürdistanı ve İran Kürdistanı diye farklı parçalar vardır. Bu da bizim bölgemizin gerçeğidir. Gücümüz olsa da bu sınırları kaldırabilsek” ifadelerini kullandı. “Milliyetçi” Mustafa Destici buna ses çıkarabiliyor mu? Türkiye’nin güneyinden “Kürdistan” diye bahseden bu kişiyi ittifakınızın milletvekili adayı olarak topluma sunmak mıdır gerçek milliyetçilik?” ifadesini kullandı.
Ağırel şunları kaydetti:

 

“Sormak isterim: Şırnak yapılanmasında üst düzey yöneticilik yapan, 95 cinayetin ölüm emrini vermekten ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve bu cezası Yargıtay tarafından onaylanan Mehmet Salih Kölge’nin yargılandığı davada iddianamede sunulan şemada 2 numara olan ve ortağınız HÜDA PAR’ın merkez istişare kurulu üyesi olan Nasuh Sevinik ile birlikte meydanlara seslenmek mi milliyetçilik?

Gaffar Okkan’ı ve 5 polisi şehit eden Hizbullah üyelerinin yönetiminde yer aldığı HÜDA PAR’ın genel başkanına sordunuz mu Sayın Destici? İki koltuk için değer miydi bu sözleri yutmaya? Bu soruları sormanız ve cevaplarını kamuoyuna duyurmanız “has milliyetçi” olarak sizlerin görevidir. Zira biz soruyoruz, yazıyoruz ama Hizbullah terör örgütü mensubu ortaklarınız gazetelerinde örgütlerine hedef gösteriyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. Cesaretiniz varsa siz sorabilirsiniz…”