MHP'de yarış başladı

MHP'de yarış başladı
28 Ağustos 2012 10:07

MHP’de 4 Kasım’da yapılacak olağan kongrede genel başkan adayı sayısı ikiye yükseldi. Ahmet Çakar’ın ardından Koray Aydın da adaylığını açıkladı. Sadi Somuncıoğlu’nun da aday olması bekleniyor
MHP’nin 4 Kasım olağan kongresi öncesinde TBMM eski İdare Amiri Ahmet Çakar’dan sonra eski Bakan Koray Aydın da adaylığını açıkladı. Teşkilata SMS atarak 1 Eylül’de adaylığım açıklayacağını ilan eden Aydın’ın toplantıyı Anadolu Gösteri Merkezi’nde yapacağı belirtildi.

Aydın’ın seçim kampanyası sürecinde MHP yönetimini eleştirmek yerine, “Projelerini, partide yapacağı değişiklikleri ve yapmak istediklerini’ anlatacağı ifade edildi. İlk aday Çakar MHP Lideri Bahçeli, Ramazan aymda verdiği iftarda, MHP’nin demokratik bir parti olduğunu, herkesin aday olabileceğini belirtmiş ve “Hepsinin en doğal hakkıdır” demişti.

TBMM eski İdare Amiri Ahmet Çakar, 16 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlediği iftar programmda MHP Genel başkanlığı için adaylığım açıklayan ilk isim olmuştu. Çakar, Bahçeli ve ekibini, ülkücü hareketi küstürmekle suçlamıştı. Ülkücü harekete katacakları yeniliğin, öncelikle gönülleri fethetmek olduğunu dile getiren Çakar, partiye karşı yapacakları en büyük katkmm ise ehil kadrolarm iş başına getirilmesi olduğunu belirtmişti.

Çakar, “Biz, birbirine inanan ve güvenen, davasmı bilen ve yaşayan ve özellikle ilahi ilmin tarif ettiği gibi yaşayan insanlardan oluşan bir heyet kuracağız. Ülkücü hareket, takriben 1965’lerden bu yana üniversitelerden mezun veren, çok zengin ve aydm bir kadro hareketidir. Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Genel Başkan Alparslan Türkeş ile yola çıktığı zaman sosyal tabanını üniversiteye dayandıran ilk siyasi partidir” ifadesini kullanmıştı.

Genel Başkan seçilmesi halinde Erciyes Kurultayı’nı yeniden düzenleyeceklerine işaret eden Çakar, şunları söylemişti: “Cisimleri bir araya gelmeyenlerin gönülleri bir araya gelmez.  MHP’nin gençlik kolları yok! Bunu kuracağız. Ülkü Ocaklarını dünya çapında bir hareket haline getirmeyi planlıyoruz dedi.

Yarış adil olacak mı?

MHP’de ayrıca 1999 seçimlerinde Aksaray Milletvekili olarak meclise giren Sadi Somuncuoğlu’nun da genel başkanlığa aday olacağı konuşuluyor. Yeni Mesaj’ın MHP çevrelerinden aldığı bilgiye göre, Genel Merkez çok adaylı bir genel başkanlık yarışı için engelleyici, adayların delegelerle temasını çekecek bir tutum takınmıyor.