Meclis’te Sarıgül’e yumruk atan eski CHP’li vekil: Bana borcu var, ilk o yumruk attı

Meclis’te Sarıgül’e yumruk atan eski CHP’li vekil: Bana borcu var, ilk o yumruk attı
26 Temmuz 2023 10:21

Meclis’te CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e yumruk attığı iddia edilen eski CHP Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, “Bana yüklü miktar borcu var” dedi.

 

 

TBMM’de, eski CHP milletvekili Tüysüz’ün, Sarıgül’e yumruklu saldırıda bulunduğu iddia edildi. Saldırının alacak-verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği iddia edilirken, Tüysüz’ün Kılıçdaroğlu hakkında olumsuz konuşması, Sarıgül’ün de kendisini uyarması üzerine yaşandığı iddiası da gündeme geldi. Her iki taraf da yumruklu saldırı iddiasını olayın hemen ardından reddetti.

 

 

“Hem maddi hem manevi”

 

 

Tüysüz, olayın ardından gazetecilerin, “Alacak-verecek meselesi miydi? Size borcu mu vardı” sorusuna, “Aynen öyle” karşılığını verdi. Tüysüz, “Maddi bir borç muydu” sorusu üzerine, “Hem maddi hem manevi” dedi.

Konu hakkında, 10Haber’e konuşan Tüysüz, “Ne kadar borcu var size” sorusunu, “O uzun bir mesele boş ver. Ama yüklü miktar borcu var. Biz onun için kavga ettik. CHP’den atıldık adam bizi tanımadığını söylüyor. Ayıp” diye yanıtladı.

 

 

“İlk o bana yumruk attı”

 

 

Tüysüz, yumruk olayıyla ilgili ise, “Ben onu ziyarete gittim. Orada Meclis’in kamerası var. İlk o bana yumruk attı” dedi.

Tüysüz, 2005’te CHP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’nda, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olan Sarıgül’e destek vermişti. Tüysüz, kurultayda Sarıgül’ün sataşma gerekçesiyle söz isteminin reddedilmesi üzerine Divan Başkanı Şinasi Öktem’e yumruk atmıştı. Tüysüz, Öktem’i yumrukladığı ve kurultay salonuna silahla geldiği gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmişti. Tüysüz, bu nedenle partisinden istifa etmişti.