Meclis’te gece yarısı ‘çete’ gerginliği!  ‘Sayın Erdoğan’ın Ankara’da giremediği tek salon bu’

Meclis’te gece yarısı ‘çete’ gerginliği! ‘Sayın Erdoğan’ın Ankara’da giremediği tek salon bu’
18 Aralık 2019 11:34

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerine gece yarısı AK Parti ve CHP arasında yaşanan “çete” tartışması damgasını vurdu.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Genel Kurul, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında dün saat 11.00’de açıldı. Birleşim sabaha karşı saat 03.16’da kapandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in, “Partinizin içinde çete var, çete!” sözüne CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “En büyük çete sensin! Sayın Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da giremediği tek salon bu. Onlar Tayyip Erdoğan’ın eline düşmemek için Meclis’te saklanıyorlar” şeklinde karşılık verdi.

 

 

Genel Kurul’da yaşanan tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

 

 

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Sen işine bak, işine! İşine bak!
ABDULLAH GÜLER (İstanbul) – Men ederim, reddederim!
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Seçimi iptal ettiren çetenin üyesi.
ABDULLAH GÜLER (İstanbul) – Çete sensin!
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Sensin! AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZLEM ZENGİN (Tokat) – Şimdi, Sayın Özel, bakın, biraz evvel ki benle olan hitabınızda da -o zaman mikrofonunuz açık değildi- şimdi de neden bilmiyorum, işler daraldığı yerde insanların şahsına saldırıyorsunuz.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Ya, ne şahsına ya!
ÖZLEM ZENGİN (Tokat) – Şimdi, biz burada derdimizi anlatıyoruz, Özgür Bey diyor ki: “Kaçarsınız, gidersiniz, odalara saklanırsınız!” Ya, biraz üslup, biraz üslup; ayıp, hakikaten!
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Biz öyle bir laf etsek öyle diyorsunuz.
ÖZLEM ZENGİN (Tokat) – Ben kendi söyleyeceğim şeye kendim karar veririm, siz karar vermeyeceksiniz.
ÖZLEM ZENGİN (Tokat) – Burada Grup Başkan Vekilleri -çünkü bir bütünlük içinde ben değerlendiriyorum- “Bunlardan Grup Başkan Vekili olmaz.” Yok şöyle, yok böyle, her şeye kendileri karar verecekler. Burada hangi saatte oturacağıma ben karar veririm grubumla beraber; hangi saatte oturacağıma, ne zaman namaz kılmaya gideceğim, ne zaman yemek yemeye gideceğim kendim karar veririm.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Onu diyen Abdullah, ben değilim ki.
ÖZLEM ZENGİN (Tokat) – Bizler burada 3 kişi aynı anda nöbet tutuyoruz. 1’inci, 2’nci, 3’üncü nöbetçi nöbet tutuyor. Burada benim gittiğim, geldiğim, kalktığımla ilgili kimseye laf söylemek düşmez, ben görevimi yapıyorum. Arkadaşlarımla alakalı, Genel Kurul saklanma yeri değildir, Genel Kurul, onurlu insanların yeridir, buraya gelirler, görevlerini yaparlar. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
ÖZLEM ZENGİN (Tokat) – Benim partimi, partimdeki hiçbir milletvekili arkadaşımı sizler çeteci olmakla suçlayamazsınız. Eğer bunu söylerseniz, cevabınızı alırsınız. Hayatınız muhalefetle geçmiş, hayatınızda ilk defa bir seçim kazanmışsınız. Maşallah, gerim gerim geriniyorsunuz. Bakalım, devamı ne olacak. Biz, sonuçta, yaptığımız her işi mütevazı bir tavır içerisinde yapıyoruz, kimsenin şahsına saldırmıyoruz ama sizin üslubunuz, daraldığınız yerde insanların şahsına saldırmak.”