Meclis Genel Kurulu’nda kargocular için boykot çağrısı!

Meclis Genel Kurulu’nda kargocular için boykot çağrısı!
2 Şubat 2022 18:26

Yemeksepeti ve Yurtiçi Kargo kuryeleri, birçok şehirde ücret zammı, iş güvencesi ve sendika hakkı talepleriyle eylemler düzenliyor. Kargo emekçilerine TBMM Genel Kurulundan destek geldi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Meclis Genel kurulunda yaptığı konuşmada “Vatandaşlarımızı; motor kuryeler ve kargo emekçilerinin bu haklı taleplerine sırt çeviren şirketleri boykota davet ediyorum” dedi.

 

 

Alpay Antmen, pandemi sürecinde olduğu gibi çetin kış şartlarında da PTT emekçilerinin, kargo çalışanlarının ve özellikle motorlu kuryelerin canlarını ortaya koyarak emek verdiklerini belirterek “Motor kuryeler ve kargo emekçileri ekonomik ve sendikal haklarını almak ve insanca çalışma şartları için mücadele ediyor. Can güvenlikleri, insanca çalışma koşulları, ekonomik ve sendikal hakları için çalışan, çabalayan emekçilerin taleplerinin karşılanması gerekiyor” dedi.

 

 

Antmen konuşmasını “Vatandaşlarımızı; motor kuryeler ve kargo emekçilerinin bu haklı taleplerine sırt çeviren şirketleri boykota davet ediyorum” diyerek sonlandırdı.