Mansur Yavaş kadınlarla buluştu!  Yavaş ve kadınlar hep bir ağızdan ‘Andımız’ı okudu!

Mansur Yavaş kadınlarla buluştu! Yavaş ve kadınlar hep bir ağızdan ‘Andımız’ı okudu!
7 Şubat 2019 16:59

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş’ın ev sahipliğinde ‘Kadın Birlik ve Dayanışma Toplantısı’ düzenlendi. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Asiye Yıldırım, İYİ Parti Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti Ankara Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yalav, CHP Ankara eski Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“HEP BİRLİKTE KALALIM”

 
Toplantıda ev sahibi olarak bir konuşma yapan Nursen Yavaş, destekler için teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik duygusu çok güzel. Biz bu yola baş koyduk ve devam edeceğiz. Sonucunu da çok güzel bir şekilde alacağız. Mansur Yavaş’ı başkan yaptıktan sonra özlediğimiz Ankara için birlikte çalışacağız. Ben sizlerin her zaman yanındayım, hep birlikte kalalım” ifadelerini kullandı.

 

 

MANSUR YAVAŞ’TAN SÜRPRİZ

 
Mansur Yavaş, program sonunda salona gelerek, kadınlara sürpriz yaptı. Yavaş’ın toplantıya yaptığı kısa ziyareti sırasında alkışlar susmadı. Sahnede Ankaralı kadınları selamlayan Mansur Yavaş, destekleri için kadınlara teşekkür etti. Yavaş ve konuklar hep bir ağızdan Andımız’ı okudu.

 

 

“KAZANMAMIZ İÇİN TEK ŞART: SİZ DEĞERLİ HANIMLAR”

 

 
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Yavaş, açıklamasına toplantıya davetleri için kadınlara teşekkür ederek başladı. Yavaş, şunları söyledi: “Başarıya ulaşmamız için tek şart, siz değerli hanımların bu işe el atması. Nasıl evi kendimiz çekip çeviremiyorsak, seçimi de tek başımıza yapamayız. Siz bizlerin görmediğini göreceksiniz, ulaşamadığına ulaşacaksınız. Projelerimizi anlatacaksınız. Anlatıp da ikna ettiğiniz insanlar sayesinde kazandığımızda bileceğiz ki, sizlerden daha çok onların hayatına dokunup mutlu etmiş olacağız. Bundan sonra, tek vücut olup, daha fazla çalışacağız. Somut örnek var: Beypazarı’ndaki kadınlar. Ben bunları yaparken de bir kişi vardı, şimdi de bir kişi var: sevgili eşim. Hep arkamdaydı, hep desteğini hissettim. Biz meydandayız ama sizler olmadan yapamayız.”

 
Yavaş, “İnşallah başarıp, hem Hacı Bayram’ın hem Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Ankara’yı marka yapıp, insanların mutlu ve huzurlu yaşadığı bir kent haline getireceğiz” dedi.

 

 

“HERKESLE GÖRÜŞECEĞİZ”

 
Yavaş, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özhaseki’nin ‘Arkamızda ağamız var’ açıklamasının ardından ‘Hazır para yoktur’ söylemiyle ilgili soru sorulması üzerine Yavaş, “Cumhurbaşkanlığı gibi saygın bir makama ağalık falan denmez. Çünkü, lugatı açıp kelime anlamına bakarsanız, çok farklı anlamlar görürsünüz. 18 yıldır AK Parti iktidar.18 yıldır aynı partiden belediye başkanı var. O zaman ‘Neden metrolar şimdiye kadar yapılmadı?’ diye sormak lazım. Bunun izahı şudur, siz ilk önce toplu taşımaya inanırsanız, inanacaksınız ki gerçekleştireceksiniz. Elbette yasal mevzuat nedeniyle görüşmemiz gereken herkesle görüşeceğiz. Sayın adayın iki demeci arasındaki farklılıklara da yorum yapmak istemiyorum. Ne diyebilirim?

 
Ben yaptığım açıklamada, böyle ifade ederseniz Ankaralı beni seçtiği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı’nın Ankaralı’nın iradesine saygı duymayacağı gibi sonucu çıkar demiştim. Herhalde bundan değiştirdi. Ben teşekkür ediyorum o nedenle değiştirdiyse. Ben halkın iradesine ve sürekli sandıktan çıkan iradeden bahseden bir cumhurbaşkanı varken, böyle bir söylem olacağına inanmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“BAŞKAN DEĞİLSİNİZ, OLAMAYACAKSINIZ”

 
Yavaş, Özhaseki’nin son açıklamalarındaki ‘Modern şehir mi görmüş’ söylemiyle ilgili ise, “Biraz Gökçek’leşmiş, üslup değişmiş. Kızılay’a taksicileri sokmayacak olmak, tamamen deli saçmasıdır” dedi.

 
Yavaş, “Madem tecrüben bahsediyor. Bugün saat 16.00’da kendisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla toplantısı var. Hangı sıfatla yapıyorsunuz bu toplantıyı? Şu anda başkan değilsiniz, olamayacaksınız da… Ben yadırgadığımı söylüyorum, kanun ve yasalara uymak zorundayız” diye konuştu.

 

5 6 7 8 9 10 13 1 2 3 4