Koronavirüs yasakları AKP’lileri kapsamıyor mu?

Koronavirüs yasakları AKP’lileri kapsamıyor mu?
22 Kasım 2020 13:49

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin yalnızca paket servis hizmeti vermesi kararlaştırılırken, Bursa’da tartışma yaratacak bir olay yaşandı.

 

 

OdaTV’in haberine göre kentteki bir restoranın Bakan yardımcısının da içinde olduğu iddia edilen bir grup tarafından açtırılıp hizmet vermesi, aynı bölgede bulunan esnaf tarafından tepkiyle karşılandı.

Kalabalık grup restoranda yemek yediği sırada Bursa Valiliği ve Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan şikayet sonrasında bölgeye gelen ekipleri korumalar “10 dakika sonra boşaltacağız” diyerek içeri almadı.

Yemeklerini yiyen grup, hesabı ödedikten sonra restorandan ayrıldı.

Orcun Yaman isimli bir vatandaş da restoran açtırıp yemek yediğini iddia ettiği kişilerin araçlarını ve görüntülerini paylaştı.

Öte yandan Bursa Valiliği, Bakan yardımcısı için açıldığı iddia edilen restoranda kız isteme merasimi yapıldığını açıkladı

Bursa Valiliği, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında getirdiği kafe ve restoranlarda paket servisi uygulamasına uymayan restoran ile ilgili açıklama yayınladı.

 

30 KİŞİYE YEMEK SERVİSİ YAPILDI

 

 

Valilik, söz konusu mekana uygulama yapıldığını şu sözlerle açıkladı: “İş yerinin açık olduğu, yaklaşık 30 kişiye yemek servisi yapıldığı, 2 aile arasında kız isteme merasimi çerçevesinde yemek verildiği, ayrıca dışarıya da paket servisi yapıldığı tespit edilmiş, genelge hükümleri doğrultusunda söz konusu işletme hakkında gerekli işlem tesis edilmiştir. Sosyal medyada iddia edilenlerin aksine işletme içerisinde bir kamu görevlisinin bulunduğuna dair bir tespit yapılamamış, görevlilerimizin de içeriye girmesine yönelik herhangi bir engelleme söz konusu olmamıştır.”