Kopenhag'da Kum Heykel Festivali olaylı başladı

Kopenhag'da Kum Heykel Festivali olaylı başladı
20 Mayıs 2013 12:20

Danimarka’nın başkenti Kopenhag?da düzenlenen Kum Heykeller Festivali olaylı başladı.

Şehrin Strandgade caddesindeki, kanalın kenarında sanatçıların festivalin açılışına yetiştirebilmek için günlerce uğraşıp hazırladıkları kum heykeller açılış günü akşamı bilinmeyen kişilerin saldırısına uğradı ve heykellerin bir kısmı tahrip edildi.

Saldırganlar, bıraktıkları bildiride heykellerin yapıldığı alanın kamuya açık alan olduğuna dikkat çekerek, halkın yararlanması gereken alanın, paralı festival alanına dönüştürülmesini protesto ettiklerini yazdılar. Dünyanın çeşitli bölgelerinden tanınmış 30 sanatçının katıldığı Kum Heykeller Festivalinde 3 bin ton kum kullanıldı.

Festival alanında 2 metre ile 10 metre yükseklik arasında değişen 17 heykelin bulunuyor. Kum heykeller, şimdiden ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Yetişkinler için 50 kron, çocuklar için 25 kron giriş parası alınan festival alanında çocuklar için kumluk oyun alanı, yetişkinler için kafeteryalar oluşturuldu 25 Ağustos’a kadar devam edecek festivali ziyaret edeceklerini, öğle saatlerinde sanatçıların çalışmalarını da izleyebilecekleri bildirildi. Festivali en çok turistlerin ziyaret ettiğini belirten festival komitesi üyeleri “ülkemiz için turistik bir etkinlik olan festivalde bazı heykellerin tahrip edilmesi biz çok üzdü”dediler.