Kocaoğlu: Örnekköy stadını yapmaya hazırım

Kocaoğlu: Örnekköy stadını yapmaya hazırım
16 Şubat 2013 16:19

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka’ya yapılacak statla ilgili yeni senaryolar ortaya çıktığını söyledi, “Biz yapmaya hazırız. Siz de yapabilirsiniz. Buyurun yapın. Bizim derdimiz ‘O yaptı. Bu yaptı. Ona rant buna rant, ona siyasi gelecek, buna siyasi gelecek hazırlamak’ değildir. Bizim derdimiz kentin kuzeyine belirlenen Örnekköy’deki alanda bir spor kompleksi yapmaktır. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koymaya hazır” dedi.

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli ilçesi sınırlarında Dudayev Bulvarı ve Mavişehir Toki konutları bölgesinde yapılan yeni imar yolu ve üç karayolu köprüsünün açılışı yapıldı. Açılış törenine CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Kocaoğlu, yol ve köprü çalışmaları sırasında tüm altyapının da tamamlandığını belirterek 10 milyon 300 bin TL harcadıklarını söyledi.

 

 

Kocaoğlu, hafta içinde İzmir kamuoyunda tartışma yaratan Karşıyaka’ya yapılacak stadla ilgili İzmir Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı eski AKP Milletvekili Tuğrul Yemişçi ve adını vermeden AKP İzmir milletvekili Aydın Şengül’ün stadı buraya istemediklerini, Karşıyaka Yalı’daki Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) tesislerine daha küçük bir stat yapılmasını istedikleri yolundaki açıklamalarına yanıt verdi. Kocaoğlu, stad için Örnekköy’deki yerin belirlendiğini söyledi. Stad alanının tahsisinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne yapıldığı, yan sahaları, kapalı spor salonları, yüzme havuzlarıyla tam bir spor kompleksi olarak planlandığını dile getiren Kocaoğlu 75 dönümlük alanın istenirse 140 dönüme de çıkartılabileceğini söyledi.

 

BAKANA İKİ KEZ ÖNERDİM

Statla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ancak bir türlü mesafe alamadıklarına dikkat çeken Kocaoğlu, “Sayın Spor Bakanımızı iki kez ziyaret ettim. ‘Ya tahsisi bize verin biz yapalım. Ya ihalesine çıkın biz maliyetin yarısını verelim’ önerisi yaptım. Ama bir türlü olmadı. Hep değişik haberler, değişik mizansenler, senaryolar dinleye dinleye gidiyoruz. İki üç gündür yine ortam hareketlendi. Bir ara Örnekköy stadını yapmak için Alsancak Stadı’nın imara açılması AVM veya rezidans, ticari bina haline gelmesi talep idildi. Ondan sonra ise burasının yetmeyeceği, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın da imara açılması gündeme getirildi” dedi.

 

 

ŞENGÜL’Ü ELEŞTİRDİ

Kocaoğlu, Karşıyaka sahilindeki KSK tesislerine stat yapılabilecek olsa o stadı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını söyledi. Adını vermeden AKP İzmir İzmir Milletvekli Aydın Şengül’ü kasteden Kocaoğlu, “Ne uzmanı olduğunu bilmediğim sevgili bir İzmir milletvekili de Örnekköy’e sadece stat yapılabileceğini, başka bir şey yapılamayacağını söylemiş” dedi.

Kocaoğlu, Alsancak Stadı, Gürsel Aksel Stadı ve Karşıyaka sahilindeki KSK tesislerine kimsinin göz dikmemesi uyarısı yaptı.

KÖY SÖYLEMLERİNİ KÜLLİYEN REDDEDİYORUM

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi olanaklarıyla rüştünü ispat etmiş bir belediye olduğunu, borç ödeme, kamulaştırma ve yatırımda öncü olduğunu açıklayan Başkan Kocaoğlu, 2012 yılında 983 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Kenti kalkındıracak ve İzmirlilerin yaşam standartını yükseltecek projelere imza attıklarını belirten Kocaoğlu, “İzmir’e yapılan köy söylemlerinin hepsini külliyen reddediyorum. İzmirliler kimin ne olduğunu kimin nasıl yoğurt yediğini, kimin genelin yarına çalıştığını çok iyi biliyorlar” dedi.