Kılıçdaroğlu, tarafsız(!) Abdullah Gül için HDP ile ittifak hazırlığında!

Kılıçdaroğlu, tarafsız(!) Abdullah Gül için HDP ile ittifak hazırlığında!
29 Mart 2018 09:26

Kılıçdaroğlu’nun sık sık ‘tarafsız’ diyerek övdüğü Abdullah Gül’ün adaylığına HDP’lilerin de sıcak baktıkları ifade ediliyor.

 

 

ZİHNİ ERDEM / Aydınlık

 

 

CHP Yönetimi, parti yöneticilerini ve milletvekillerini, 2019 seçimleri öncesinde HDP ve İyi Parti ile yapılacak muhtemel ittifaka hazırlamak amacıyla 6 Nisan’da bir toplantı düzenliyor. Parti Genel Merkezi’nde yapılacak toplantıya, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri katılacak. KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, toplantıda ‘TÜSES 2019’a Doğru Stratejik Değerlendirmeler’ konulu bir sunum yapacak.

 

 

CHP’nin KONDA’ya anket yaptırdığı ve yapılacak ittifakların neler getirip getirmeyeceğinin soruşturulduğu, bir süre önce duyulmuştu. Ağırdır’ın 6 Nisan’da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na daha önce verdiği anket sonuçlarına dayanarak bir sunum yapacağı ifade edildi.

 

 

CHP yönetiminin bu ve benzeri çalışmalarla partiyi HDP ile ittifaka hazırlamayı amaçladığı öğrenildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için HDP ile ittifakın şart olduğu konusunda parti yöneticilerinin ikna edilmeye çalışılacağı ve tabana yayılmasının isteneceği belirtiliyor. Bu yolla parti tabanında HDP’ye yönelik tepkilerin azaltılması planlanıyor. Konudan haberdar bir CHP milletvekili “Öyle görünüyor ki Kılıçdaroğlu ve çevresi kararı vermiş. Olmazlar öne çıkarılarak parti HDP ve İyi Parti ile ittifaka zorlanacak. ‘Başka çaremiz yok’ mesajı verilecek” dedi.

 

 

Daha önce de Türkiye Sosyal Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) 17 Mart 2018 tarihinde, Point Otel’de, CHP PM Üyesi Burhan Şenatalar’ın yönetiminde ‘Olası İttifakların Sandık Sonuçlarına Yansıması ve Sandık Güvenliği’ konulu bir toplantı düzenlemişti. Şenatalar, geçmişte AKP’nin yürüttüğü Kürt açılımına destek vermediği için Deniz Baykal yönetimini suçlamış ve CHP’nin vakfa dönüştürülmesini savunmuştu.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık ‘tarafsız’ diyerek övdüğü Abdullah Gül’ün adaylığına HDP’lilerinde sıcak baktıkları, aday gösterilmesi halinde kendi tabanlarının yüzde 98’nin Gül’e oy vereceğini söyledikleri ifade ediliyor.

Abdullah Gül’ün CHP’lilerden, seçim ittifakının ikinci turda değil, birinci turda yapılmasını, HDP’nin geride tutularak, ittifakın içinde resmen yer almamasını istediği ileri sürüldü. Gül’ün, kendisinin muhalefetin ortak adayı gösterilmesi halinde birinci turda seçimleri kazanabileceğini de iddia ettiği bildirildi.

 

KILIÇDAROĞLU ANKET AÇIKLADI

 

 

Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü partisinin MYK toplantısında elindeki son anket sonucu göre AKP-MHP ittifakının oyunun yüzde 43.5 olduğunu açıkladı. Salı günü grup toplantısından sonra bazı gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Değişik araştırma sonuçları geliyor. 48, 45, 43.5 olan var. Yüzde 51 yok, öyle bir şey görünse süratle seçime giderler. Afrin’i biraz kullanmak istediler ama etkisi de çok düşük, binde 5 gibi bir rakam telaffuz ediliyor.”

 

 

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR

 

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Bir süre önce seçim ittifakına ilişkin görüşmeler yaptığınızı söylemiştiniz, bir yere varıldı mı?” sorusuna şu karşılığı verdi: “O konuda fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Doğru da olmaz bu aşamada. Tabii görüşmeler yapılıyor.”

 

https://www.aydinlik.com.tr/tabani-hdp-ye-ikna-hazirligi-politika-mart-2018